Herrlaget hårt straffat mot HV71
Publicerad: 2020-11-24
SHL
Luleå Hockey blev hårt straffade borta mot HV71 under tisdagen. Norrbottningarna vann skotten 33-17 men förlorade med 5-1.

Det verkligen inte Luleå Hockeys kväll då laget gästade HV71 under tisdagen. Trots en spelmässigt ganska bra match där man var spelförande så blev det förlust med stora siffror. Effektiviteten framåt saknades visserligen då man lyckades göra ett mål på 33 skott mot en storspelande Hugo Alnefelt i HV-kassen. Men i andra änden så släppte man till endast 17 skott mot det egna målet och det på bortaplan men hemmalaget visade upp en galen effektivitet.

1-0 till HV71 hann sedan bli 4-0 i den andra perioden innan Linus Klasen reducerade till 4-1 och det var också i mittenperioden matchen avgjordes där hemmalaget gjorde tre mål på nio skott. I den sista perioden hade smålänningarna ett bra läge med tre mål till godo och hade bara att spela av tiden i en match som alltså slutade 5-1. För Luleå Hockeys del är det bara att bryta ihop och komma igen och nästa chans till att komma igen är på lördag då man tar emot IK Oskarshamn hemma i Coop Norrbotten Arena.