• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr

Övertidsseger mot Djurgården

6 oktober 2018 20:48
SHL

För andra matchen i rad stod Luleå Hockey för en riktig kämpainsats som också gav resultat. Detta då man övertidsbesegrade Djurgården på Hovet under lördagen.


Hemmalaget Djurgården inledde matchen med att försöka driva upp tempot och satte gästerna Luleå Hockey under stundtals ganska hård press. Luleå Hockey som i torsdags gav tecken på en uppåtgående trend visade dock att formen konserverats sen den förra matchen. Norrbottningarna visade en hög nivå i både arbetsinsats och defensiv klurighet och höll undan fram till periodpaus.

Gästerna fick sedan en riktig smakstart på den andra perioden då man redan efter 01:42 tog ledningen i powerplay. Nils Lundkvist sköt från blå och Petter Emanuelsson styrde in pucken via Johan Harjus ben och 0-1 till Luleå Hockey och nämnde Harju i målprotokollet. Det numerära överläget blev norrbottningarnas enda i matchen och istället ställdes gästernas boxplay på prov vid ett flertal tillfällen.

I den tredje perioden orkade Luleå Hockey inte hålla emot Djurgårdens powerplay och i periodens inledning fick hemmalaget till en förlängning i just spel fem mot fyra. Fler mål föll inte i ordinarie tid även om Djurgården hade en tung press mot norrbottningarna i matchens avslutande minuter. Men ett uppoffrande försvarsspel och en fokuserad Joel Lassinantti i målet höll gästerna kvar i matchen.

Förlängningsperioden bjöd sedan på ett böljande spel med chanser fram och åter men det var till slut norrbottningarna som fick det sista ordet. Ett misstajmat byte från hemmalaget gav Einar Emanuelsson fri lejd hela vägen från egen blå fram till avslut vid den vänstra tekningscirkeln och väl där visade Einar prov på en millimetersäker precision då skottet satt tätt intill målvaktens bortre stolpe. 1-2 till Luleå Hockey som med segern och bonuspoängen tar nya kliv i tabellen. Med nio poäng på sju matcher återfinns norrbottningarna för närvarande på en sjundeplats i tabellen inför nästa veckas två matcher på hemmaplan.