Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Övertidsseger mot Djurgården

6 oktober 2018 20:48
SHL

För andra matchen i rad stod Luleå Hockey för en riktig kämpainsats som också gav resultat. Detta då man övertidsbesegrade Djurgården på Hovet under lördagen.


Hemmalaget Djurgården inledde matchen med att försöka driva upp tempot och satte gästerna Luleå Hockey under stundtals ganska hård press. Luleå Hockey som i torsdags gav tecken på en uppåtgående trend visade dock att formen konserverats sen den förra matchen. Norrbottningarna visade en hög nivå i både arbetsinsats och defensiv klurighet och höll undan fram till periodpaus.

Gästerna fick sedan en riktig smakstart på den andra perioden då man redan efter 01:42 tog ledningen i powerplay. Nils Lundkvist sköt från blå och Petter Emanuelsson styrde in pucken via Johan Harjus ben och 0-1 till Luleå Hockey och nämnde Harju i målprotokollet. Det numerära överläget blev norrbottningarnas enda i matchen och istället ställdes gästernas boxplay på prov vid ett flertal tillfällen.

I den tredje perioden orkade Luleå Hockey inte hålla emot Djurgårdens powerplay och i periodens inledning fick hemmalaget till en förlängning i just spel fem mot fyra. Fler mål föll inte i ordinarie tid även om Djurgården hade en tung press mot norrbottningarna i matchens avslutande minuter. Men ett uppoffrande försvarsspel och en fokuserad Joel Lassinantti i målet höll gästerna kvar i matchen.

Förlängningsperioden bjöd sedan på ett böljande spel med chanser fram och åter men det var till slut norrbottningarna som fick det sista ordet. Ett misstajmat byte från hemmalaget gav Einar Emanuelsson fri lejd hela vägen från egen blå fram till avslut vid den vänstra tekningscirkeln och väl där visade Einar prov på en millimetersäker precision då skottet satt tätt intill målvaktens bortre stolpe. 1-2 till Luleå Hockey som med segern och bonuspoängen tar nya kliv i tabellen. Med nio poäng på sju matcher återfinns norrbottningarna för närvarande på en sjundeplats i tabellen inför nästa veckas två matcher på hemmaplan.