Einar tvåmålsskytt i viktig seger
Publicerad: 2018-02-08
SHL
Luleå Hockey tog en viktig seger i jakten om slutspelsplatserna då man tog emot Brynäs IF under torsdagskvällen. Norrbottningarna vann med 3-2 efter två mål av Einar Emanuelsson.

Luleå Hockey fick ett övertag direkt i början av matchen och det gratis kan man säga då gästerna Brynäs drog på sig en utvisning redan efter 35 sekunder. Tack vare det numerära överläget och att man sedan fortsatte rida på vågen efter sitt powerplay gjorde att hemmalaget pressade på men det utan att få in ledningspucken. Istället var det Brynäs som i spel fyra mot fem inledde målskyttet strax innan periodpaus.

En aningen tillknäppt första period följdes åt av en andra period med chansartat spel som gav målchanser åt bägge hållen. Bland annat så fick publiken se en händelserik frekvens som inleddes med en svettig reflexparad från Joel Lassinantti som sedan renderade i ett friläge för Johan Harju som tyvärr avslutade med ett skott i ribban. Kvitteringen kom dock till slut och det genom Einar Emanuelsson som sköt direkt på Oscar Engsunds fina passning 12:24 in i den andra perioden.

I den tredje perioden lyckades sedan norrbottningarna roffa åt sig matchen genom två mål halvvägs in i perioden. Först visade Daniel Sondell prov på kyla då han från backposition avancerade in mot slottet, kroppsfintade sig till skottläge och pricksköt in 2-1 vid tidpunkten 12:06. Tre minuter senare slog Einar Emanuelsson till med sitt andra mål för kvällen till 3-1, andra passningspoängen för kvällen till Isac Lundeström och matchen kändes avgjord.

Det blev dock spännande på slutet för med 12 sekunder kvar lyckades Brynäs forcera in en reducering och efter målet lyckades man också lyfta in pucken i norrbottningarnas zon men detta utan att hinna få till någon vettig målchans. 3-2 till Luleå Hockey alltså och tre viktiga poäng till Norrbotten.