• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Nu får det vara nog!

16 april 2014 13:00

Vi klubbledare i HockeyAllsvenskan och SHL vill med detta brev visa vår solidaritet med våra kollegor i AIK Hockey och kräver att våra klubbar agerar kraftfullt mot våld och hotelser.


Vi har med avsmak tagit del av informationen, att tränare och ledare i AIK Hockey har utsatts för hot och kränkningar. Den typen av trakasserier och dolda hot kan aldrig accepteras. Att det sker under en tid när våld i anslutning till idrottsutövande fått så tragiska konsekvenser att en vanlig hederlig supporter mist livet, gör denna typ av aktioner extra osmaklig.

De kriminella individer som dolda av nattens mörker utför trakasserier och hot mot ledare inom idrotten orsakar bara skada för sin klubb och vår idrott. Extra tragiskt är att de tycks tro att de gör det för sin egen klubbs bästa, trots att det är precis tvärtom. Denna tack och lov lilla klick individer motarbetar på alla sätt möjligheten för klubbarna att nå framgång, genom att skrämma bort sponsorer, hederlig publik, rekrytering av spelare och ledare på alla nivåer.

Som sportchef eller tränare i en elitklubb får man leva med, lida och ibland njuta av sin klubbs framgångar och motgångar 24 timmar om dygnet. Hela vårt seriesystem bygger på sportsliga principer. Någon klubb har framgång ett år, men kanske motgång nästa år. Om man ser ut att inte nå målen, så sliter alla hårt för att göra något åt det. När tacken för detta blir trakasserier och hot så kan man förstå, att en del inte orkar med pressen och tvingas lämna sina uppdrag, trots att man brinner för sin klubb. Hur attraktivt tror dessa hotfulla anonyma krafter det är, att bli ledare i den klubb som de påstår sig älska, om man vet att priset kan bli trakasserier och hot om våld?

Vi har alla ett ansvar och vill, tillsammans med våra klubbar och respektive ligaorganisationer, ta krafttag för att få bort dessa osmakliga och olagliga avarter av beteenden som vissa illojala ”supportar” ägnar sig åt.