• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Nu får det vara nog!

16 april 2014 13:00

Vi klubbledare i HockeyAllsvenskan och SHL vill med detta brev visa vår solidaritet med våra kollegor i AIK Hockey och kräver att våra klubbar agerar kraftfullt mot våld och hotelser.


Vi har med avsmak tagit del av informationen, att tränare och ledare i AIK Hockey har utsatts för hot och kränkningar. Den typen av trakasserier och dolda hot kan aldrig accepteras. Att det sker under en tid när våld i anslutning till idrottsutövande fått så tragiska konsekvenser att en vanlig hederlig supporter mist livet, gör denna typ av aktioner extra osmaklig.

De kriminella individer som dolda av nattens mörker utför trakasserier och hot mot ledare inom idrotten orsakar bara skada för sin klubb och vår idrott. Extra tragiskt är att de tycks tro att de gör det för sin egen klubbs bästa, trots att det är precis tvärtom. Denna tack och lov lilla klick individer motarbetar på alla sätt möjligheten för klubbarna att nå framgång, genom att skrämma bort sponsorer, hederlig publik, rekrytering av spelare och ledare på alla nivåer.

Som sportchef eller tränare i en elitklubb får man leva med, lida och ibland njuta av sin klubbs framgångar och motgångar 24 timmar om dygnet. Hela vårt seriesystem bygger på sportsliga principer. Någon klubb har framgång ett år, men kanske motgång nästa år. Om man ser ut att inte nå målen, så sliter alla hårt för att göra något åt det. När tacken för detta blir trakasserier och hot så kan man förstå, att en del inte orkar med pressen och tvingas lämna sina uppdrag, trots att man brinner för sin klubb. Hur attraktivt tror dessa hotfulla anonyma krafter det är, att bli ledare i den klubb som de påstår sig älska, om man vet att priset kan bli trakasserier och hot om våld?

Vi har alla ett ansvar och vill, tillsammans med våra klubbar och respektive ligaorganisationer, ta krafttag för att få bort dessa osmakliga och olagliga avarter av beteenden som vissa illojala ”supportar” ägnar sig åt.