Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Ett jagande Luleå Hockey föll mot Leksand

5 december 2020 20:34
SHL

Luleå Hockey fick en tuff start borta mot Leksand under lördagskvällen och tvingades jaga hela matchen. Norrbottningarna föll till slut med 6-3 efter två mål i tom kasse.


Luleå Hockey fick ingen vidare start på matchen. Laget drabbades av en utvisning redan efter 01:33 och 23 sekunder senare öppnade Leksand målskyttet för matchen i spel fem mot fyra. Norrbottningarna fick dock själva chansen i powerplay drygt två minuter senare och tog tillvara på chansen genom Linus Klasen som sköt in kvitteringen. Hemmalaget tog dock tillbaka ledningen med mål i slutminuten av den första perioden och hade med sig 2-1 till första paus.

I den andra perioden så dominerade gästerna händelserna och förlade spelet långa stunder i Leksands zon men mitt i jakten på kvittering så åkte Luleå Hockey på en riktig kalldusch då dalmasarna kontrade in 3-1 på en spelvändning, detta redan tre minuter in i perioden. Juhani Tyrväinen tog dock tillbaka Norrbottningarna in i matchen då han styrde in Daniel Sondells skott till 3-2 halvvägs in i matchen och ett måls underläge var även förutsättningarna inför den tredje perioden.

Väl där var spelbilden snarlik den i den andra perioden där Luleå Hockey försökte hitta öppningar i offensiv zon mot ett försvarande Leksand som kontraslog när tillfällena gavs. Det var just på ett sådant läge som hemmalaget, redan efter 01:23, utökade sin ledning till 4-2 men en snabb replik från Erik Gustafsson höll underläget nere på ett måls marginal.

Luleå Hockey tryckte på för en reducering, avlossade 17 skott mot mål i den tredje perioden och totalt 41 i matchen men tiden rann sakteligen iväg för Norrbottningarna som plockade ut målvakten i slutminuterna. Då avgjorde Leksand genom att göra både 5-3 och slutligen 6-3 som också blev slutresultat.