Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Ett jagande Luleå Hockey föll mot Leksand

5 december 2020 20:34
SHL

Luleå Hockey fick en tuff start borta mot Leksand under lördagskvällen och tvingades jaga hela matchen. Norrbottningarna föll till slut med 6-3 efter två mål i tom kasse.


Luleå Hockey fick ingen vidare start på matchen. Laget drabbades av en utvisning redan efter 01:33 och 23 sekunder senare öppnade Leksand målskyttet för matchen i spel fem mot fyra. Norrbottningarna fick dock själva chansen i powerplay drygt två minuter senare och tog tillvara på chansen genom Linus Klasen som sköt in kvitteringen. Hemmalaget tog dock tillbaka ledningen med mål i slutminuten av den första perioden och hade med sig 2-1 till första paus.

I den andra perioden så dominerade gästerna händelserna och förlade spelet långa stunder i Leksands zon men mitt i jakten på kvittering så åkte Luleå Hockey på en riktig kalldusch då dalmasarna kontrade in 3-1 på en spelvändning, detta redan tre minuter in i perioden. Juhani Tyrväinen tog dock tillbaka Norrbottningarna in i matchen då han styrde in Daniel Sondells skott till 3-2 halvvägs in i matchen och ett måls underläge var även förutsättningarna inför den tredje perioden.

Väl där var spelbilden snarlik den i den andra perioden där Luleå Hockey försökte hitta öppningar i offensiv zon mot ett försvarande Leksand som kontraslog när tillfällena gavs. Det var just på ett sådant läge som hemmalaget, redan efter 01:23, utökade sin ledning till 4-2 men en snabb replik från Erik Gustafsson höll underläget nere på ett måls marginal.

Luleå Hockey tryckte på för en reducering, avlossade 17 skott mot mål i den tredje perioden och totalt 41 i matchen men tiden rann sakteligen iväg för Norrbottningarna som plockade ut målvakten i slutminuterna. Då avgjorde Leksand genom att göra både 5-3 och slutligen 6-3 som också blev slutresultat.