LHF/MSSK nollade MODO Hockey
Publicerad: 2020-09-06
DAM
Luleå Hockey/MSSK vann eftermiddagens träningsmatch borta mot MODO Hockey med 4-0. Efter en mållös förstaperiod lossnade tillslut målskyttet för norrbottningarna.

Norrbottningarna öppnade matchen bra och var sen det spelförande och dominerande laget under den första perioden, men Viktorie Svejdova i MODO-kassen spelade riktigt bra och såg till att det var 0-0 efter 20 spelade minuter.

Andra perioden var den första lik, gästerna dominerade spelet och halvvägs in på matchen fick man tillslut utdelning. Nyförvärvet Viivi Vainikka bröt sig in mot kassen och satte sen snyggt 0-1 i första krysset. LHF/MSSK fortsatte sen att trumma på och 23 sekunder före pausvilan dundrade Noora Tulus in 0-2 på en retur.

Norrbottningarna fortsatte ösa på i den tredje perioden, Michela Cava spelade fram till Emma Nordin i ett två mot ett-läge som inte gjorde något misstag och det var 0-3. 0-4 kom sen efter ett riktigt bra spel i powerplay som slutade med att Nordin dundrade in ett direktskott. Hemmalaget skapade sen ett par hyfsade målchanser, men Sara Grahn stod stabilt mellan stolparna och slutresultatet skrevs till 0-4.

LHF kommunikation Andreas Joanson