Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

"Modo är ett skickligt lag"

18 januari 2022 14:05
SDHL

Mikael Forsberg om de senaste matcherna samt tankar inför veckans dubbelmöte mot Modo.


Laget besegrade AIK i lördags med 3-2, men det satt hårt inne då norrbottningarna vände på steken sista nio minuterna av matchen.

– Första perioden är en av de sämre vi gjort, vi kom inte alls ut som vi vill göra. Passningsspelet och mottagningarna var slarvigt och vi fick inte någon fart och flyt i spelet. Sen växer vi in i andra perioden, men åker på ett jobbigt 2-0 mål i slutet av perioden. I periodpausen och i timeouten tryckte vi på enkelheten, att inte spela runt så mycket, gå rakare mot mål, sätta passet på bladet, skjuta mycket med trafik framför kassen. Vi skjuter också mer i tredje perioden än de andra två tillsammans och fick tillslut utdelning. Så det var skönt och riktigt starkt att vi kunde vinna matchen, säger tränaren Mikael Forsberg.

Och I söndags blev det 2-2 efter ordinarie tid mot SDE för tredje gånger I rad, Petra Nieminen och Sara Grahn såg till att norrbottningarna knep bonuspoängen efter straffar.

– Överlag så är det en bra hockeymatch, SDE har steppat upp på slutet och hittat ett bra spel. Det var lite slutspelskaraktär på matchen med mycket skridskoåkning, fysiskt men schysst spel. Jag tycker ändå vi var det bättre laget sett till hela matchen och kanske borde haft tre poäng.

En hemmamatch och en bortamatch väntar nu mot Modo som befinner sig på en femteplats i tabellen.

– Modo är ett skickligt lag som vill spela hockey, det är lite speciellt att möta Modo. Känns lite som att dem är våra grannar, vi ses ofta på våra bortaresor där vi hälsar på varandra och det blir lite derbykaraktär.

Vad kommer då krävas för att ro hem sex poäng i dubbelmötet?

– Vi bygger från spelet vi hade mot SDE, kan vi hålla det spelet och vara lite mer effektiva har vi goda chanser att vinna båda matcherna. Viktigt att alla är där, att vi har energi och att vi spelar vårat spel med mycket fart och attack mot kassen.

Kom gärna och se våra fantastiska damer och några av världens bästa damhockeyspelare bjuda på underhållning, hockey upplevs bäst på plats! Biljett köper du här. Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Cmore eller Svtplay där samtliga SDHL-matcher sänds.