• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan

Två nya spelaravtal presenterade

21 april 2016 15:00

Under torsdagen presenterade Luleå Hockey i #lhflive att den finske landslagsbacken Ilari Melart fortsätter sin hockeykarriär i Norrbotten den kommande säsongen samt att den snabbskrinnande forwarden Julius Junttila kontrakterats för de kommande två säsongerna.


Ilari Melart kom inför den förra säsongen till Luleå Hockey från KHL och gjorde på sina 59 matcher i SHL och SM-slutspelet 5 mål och 7 assist för Luleå Hockey och bildade tillsammans med Christian Jaros lagets bästa backpar under avslutningen av säsongen.

Julius Junttila är en 24-årig snabbskrinnande forward från Uleåborg som den gångna säsongen gjorde 17 mål och 11 assist på sina 51 matcher i Liiga och det finska slutspelet samt producerade 10 poäng på 12 matcher i Champions Hockey League.

Lars ”Osten” Bergström - Det känns glädjande att vi kunnat enas om en förlängning med Ilari Melart som liksom laget hade en stigande form under den gångna säsongen. Det är också ett av skälen till att Ilari är med och tävlar om en VM-plats för Finland just nu. Positivt är även att han fortfarande är i en fas i sin karriär där det finns fortsatt utvecklingspotential och vi är nöjda med att han ser Luleå som en naturlig plats för detta.

– Julius Junttila är en välskolad spelare från Kärpäts organisation som varit med och vunnit finska mästerskapet två gånger samt blivit finsk juniormästare och där vald till slutspelets mest värdefulle spelare. Junttila är en spelare som kan ta sig an flera roller i ett lag. Han är en utmärkt skridskoåkare som dessutom befinner sig i en ålder där han kommer kunna utvecklas ytterligare och hjälpa Luleå Hockey till framtida framgångar och förhoppningsvis även höja sig från landslagsnivå till VM-nivå under sin tid i Luleå.

Ilari Melart - Under mitt år i Luleå och Norrbotten har jag trivts fantastiskt bra både på och utanför isen. Jag har tagits emot på ett väldigt bra sätt av både förening och fans och det känns därför både naturligt och bra att vi kan fortsätta vårt samarbete och jag brinner redan nu för att göra en ännu bättre säsong tillsammans med mina lagkamrater i Luleå Hockey.

Julius Junttila - Jag är jätteglad över att Luleå Hockey ville skriva kontrakt med mig utifrån allt det positiva som jag hört från bland andra mina vänner Mika Pyörälä och Toni Rajala som båda bara haft bra saker att säga om Luleå Hockey och det stora hockeyintresset som finns i norra Sverige. Eftersom jag spelat hela min karriär i Kärpät ville jag testa något nytt och det känns som att en flytt till Luleå för spel i SHL kommer bli en jätterolig utmaning och jag ser redan fram emot den nya säsongen.