Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Luleå Hockey vann svängig och underhållande match

17 oktober 2019 21:30
SHL

Luleå Hockey tog tre poäng hemma mot Leksands IF under torsdagskvällen i en svängig och underhållande match som slutade 4-3.


Luleå Hockey öppnade matchen med några riktigt bra byten och det luktade 1-0 redan i de första matchminuterna men efter en rad icingpuckar från båda lagen så bröts tempot och med det hemmalagets dominans av. Halvvägs in i perioden fick sedan Leksand matchens första powerplay och chansen att på allvar ta över taktpinnen men istället var det Norrbottningarna som slog till. Juhani Tyrväinen och Jonas Berglund tog tillfället i akt och kontrade in öppningsmålet med den sistnämnde som målskytt. Fem minuter från pausvilan kom dock gästernas kvittering och 1-1 lyste på tavlan efter tjugo spelade minuter.

Den andra perioden bjöd sedan på tre mål där Einar Emanuelsson på typiskt manér trampade in i zon i hög fart och avlossade ett skott mitt i skäret där pucken letade sig upp i det bortre krysset. Otagbart och snyggt värre. Den glädjen varade dock i exakt 57 sekunder för så kort tid tog det för Leksand att svara upp till 2-2. 13:38 in i perioden svängde dock Luleå Hockey tillbaka pendeln till 3-2 och detta tack vare en stark forechecking. Jonas Berglund vann pucken i offensiv zon, trissan hamnade hos Arttu Ilomäki och slog en öppnande passning till Isac Brännström som klappade till direkt. Målet för övrigt Brännströms första i Luleå Hockey-tröjan.

I den tredje perioden lyckades Luleå Hockey ta tag i spelet och det kändes som att 4-2 kunde komma när som helst. Istället var det Leksand som tog tillfället i akt och kvitterade nio minuter från slutet. Snöpligt värre då Norrbottningarna vann skotten med 15-5 i den tredje perioden men det övertag kom att ge utdelning och det i ordinarie tid. Tre och en halv minut från slutet hittade nämligen Jack Connolly, positionerad bakom målet, farm till Noel Gunler i slottet som istället för att skjuta själv slog unge Gunler en riktig smörpassning till Petter Emanuelsson på bortre stolpen. Öppet mål för den äldre brodern Emanuelsson och 4-3 var ett faktum. Luleå Hockey bevakade sedan ledningen återstoden av tiden och tog alltså hem tre poäng i en underhållande match.