• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Handfull talanger kontrakterade

18 april 2016 12:15

Som ett första steg i att presentera Luleå Hockey 2016/2017 öppnade Lars ”Osten” Bergström med att berätta om att en handfull stortalanger skrivit a-lagskontrakt med Luleå Hockey.
- Det känns jätteroligt att vi kan lyfta upp fem unga spelare, som alla dessutom är juniorer även nästkommande säsong. Det är idel stora talanger som det kommer bli mycket spännande att följa den fortsatta utvecklingen för och som alla kan gå väldigt långt, säger Osten.


Som ett led i sin sportsliga utvecklingsplan har Luleå Hockey sedan några säsonger tillbaka gjort en medveten satsning på sin ungdoms- och juniorverksamhet. Ett arbete som nu börjar ge frukt och som varit en stor anledning till att dessa fem spelare sökt sig till Luleå för sin fortsatta utveckling.

– Det är grymt kul att se att vi är på rätt väg med vår talangutveckling. Dessa spelare har en otroligt spännande framtid framför sig och det visar för alla andra killar i våra juniorlag att man har chansen att nå hela vägen i Luleå Hockey, säger Ulf Engman som är chef för Luleå Hockey Unga

Ostens beskrivning av de spelare som nu skrivit a-lagskontrakt:

Filip Gustavsson, målvakt född 1998, uppväxt i Kågedalen och som via Skellefteå AIK såg Luleå Hockey som sin bästa utvecklingsmöjlighet. En välskolad målvakt med bra storlek och ett perfekt psyke för den här sporten och som rankas absolut topp i sin ålderkull i Europa och är nu på U18-VM.

Oscar Masiello, målvakt född 1997, kom från Lions HC i Strömstad via Björklöven till vår juniorverksamhet. En stor och tekniskt skicklig målvakt som plockar med ”fel hand” och som tagit stora steg i vår juniorverksamhet och redan fått vara med vid a-lagsmatcher.

Linus Nässén, back född 1998, hockeyfostrad i SDE Hockey utanför Stockholm. En spelare som många var intresserade av att få till sitt hockeygymnasium. Linus fick ett gott intryck av Luleå och är en stor talang. En juniorlandslagsspelare som har sina främsta styrkor i sin skridskoåkning, rörlighet och speluppfattning – inte helt olik landslagsspelaren Johan Fransson ute på isen.

Isac Lundeström, forward född 1999, fostrad i Malmberget och kom tidigt kom i kontakt med Luleå Hockey. Blev under säsongen den yngste SHL-spelaren någonsin speltid. Bedöms som en av Europas främsta centrar i sin ålderskull. En väldigt komplett spelare som i vår bedömning är en framtida storspelare i sin centerroll.

Anton Toolanen, forward född 1997, fostrad i Övertorneå, kan ta en roll både som ytterforward och center. Har en naturlig kvickhet och en god speluppfattning som gör honom väldigt intressant. Har på alla nivåer som han spelat varit en pålitlig poänggörare. Har tidigare gått lite under radarn men har nu hittat in i U19-landslaget.

– Samtliga av dessa spelare har den gångna säsongen varit uppe och blivit inskolade med a-laget enligt en långsiktig utvecklingsplan. Flera dessutom med speltid i både SHL och CHL och nu känns de mogna att ta steget in i framtiden tillsammans med Luleå Hockey, avslutar Lars ”Osten” Bergström.