Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Handfull talanger kontrakterade

18 april 2016 12:15

Som ett första steg i att presentera Luleå Hockey 2016/2017 öppnade Lars ”Osten” Bergström med att berätta om att en handfull stortalanger skrivit a-lagskontrakt med Luleå Hockey.
- Det känns jätteroligt att vi kan lyfta upp fem unga spelare, som alla dessutom är juniorer även nästkommande säsong. Det är idel stora talanger som det kommer bli mycket spännande att följa den fortsatta utvecklingen för och som alla kan gå väldigt långt, säger Osten.


Som ett led i sin sportsliga utvecklingsplan har Luleå Hockey sedan några säsonger tillbaka gjort en medveten satsning på sin ungdoms- och juniorverksamhet. Ett arbete som nu börjar ge frukt och som varit en stor anledning till att dessa fem spelare sökt sig till Luleå för sin fortsatta utveckling.

– Det är grymt kul att se att vi är på rätt väg med vår talangutveckling. Dessa spelare har en otroligt spännande framtid framför sig och det visar för alla andra killar i våra juniorlag att man har chansen att nå hela vägen i Luleå Hockey, säger Ulf Engman som är chef för Luleå Hockey Unga

Ostens beskrivning av de spelare som nu skrivit a-lagskontrakt:

Filip Gustavsson, målvakt född 1998, uppväxt i Kågedalen och som via Skellefteå AIK såg Luleå Hockey som sin bästa utvecklingsmöjlighet. En välskolad målvakt med bra storlek och ett perfekt psyke för den här sporten och som rankas absolut topp i sin ålderkull i Europa och är nu på U18-VM.

Oscar Masiello, målvakt född 1997, kom från Lions HC i Strömstad via Björklöven till vår juniorverksamhet. En stor och tekniskt skicklig målvakt som plockar med ”fel hand” och som tagit stora steg i vår juniorverksamhet och redan fått vara med vid a-lagsmatcher.

Linus Nässén, back född 1998, hockeyfostrad i SDE Hockey utanför Stockholm. En spelare som många var intresserade av att få till sitt hockeygymnasium. Linus fick ett gott intryck av Luleå och är en stor talang. En juniorlandslagsspelare som har sina främsta styrkor i sin skridskoåkning, rörlighet och speluppfattning – inte helt olik landslagsspelaren Johan Fransson ute på isen.

Isac Lundeström, forward född 1999, fostrad i Malmberget och kom tidigt kom i kontakt med Luleå Hockey. Blev under säsongen den yngste SHL-spelaren någonsin speltid. Bedöms som en av Europas främsta centrar i sin ålderskull. En väldigt komplett spelare som i vår bedömning är en framtida storspelare i sin centerroll.

Anton Toolanen, forward född 1997, fostrad i Övertorneå, kan ta en roll både som ytterforward och center. Har en naturlig kvickhet och en god speluppfattning som gör honom väldigt intressant. Har på alla nivåer som han spelat varit en pålitlig poänggörare. Har tidigare gått lite under radarn men har nu hittat in i U19-landslaget.

– Samtliga av dessa spelare har den gångna säsongen varit uppe och blivit inskolade med a-laget enligt en långsiktig utvecklingsplan. Flera dessutom med speltid i både SHL och CHL och nu känns de mogna att ta steget in i framtiden tillsammans med Luleå Hockey, avslutar Lars ”Osten” Bergström.