Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey nollade Oskarshamn

16 november 2019 17:35
SHL

Två snabba mål i den första perioden visade vägen för Luleå Hockey hemma mot Oskarshamn under lördagen. Till slut vann Norrbottningarna med 3-0 och har fem raka segrar på hemmaplan.


Matchstarten kunde man verkligen inte klaga på. Luleå Hockey vann första tekningen och satte direkt tryck på gästerna och där förlades också spelet under de första minuterna. Efter 04:19 orkade Oskarshamn inte stå emot och 1-0 kom då Erik Gustafsson lyfte in pucken från blå in bakom en skymd målvakt. Exakt 33 sekunder kom sedan 2-0 till hemmalaget. Noel Gunler fick pucken i höga slottet och där verkade det som att hela Oksarshamnförsvaret med målvakt väntade sig ett skott från den unge anfallaren. Istället släppte Gunler pucken bakåt till Arttu Ilomäki som passade direkt i sidled till Isac Brännström vid den högra tekningscirkeln och Brännström hade bara att klippa till direkt bakom en överspelad målvakt.

Den andra perioden blev inte så värst välspelad men det var hemmalaget som höll i taktpinnen men utan att för den skull lyckas öka på sin ledning. I den andra änden lyckades heller inte gästerna att få till en kvittering och spelet var snarlikt i den tredje perioden. Luleå Hockey hade en fin chans att dra ifrån i slutperioden då man fick chansen i spel fem mot tre i två fulla minuter men Norrbottningarna kom inte närmare än ett stolpskott från Erik Gustafsson.

Lagkaptenen tog dock revansch på sig själv då han i matchens slutminut lyfte in 3-0 i det tomma målet, från egen zon, efter att Oskarshamn plockat ut målvakten. Gustafssons andra mål för kvällen och tre poäng till Norrbotten.