Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Blogg från VD: Framtidstro

22 juni 2017 10:15
Blogg

Luleå Hockeys VD Stefan Enbom blickar framåt med ett blogginlägg före midsommar. Ett inlägg som andas framtidstro för både sport och övrig verksamhet och som baseras på Glädje, Passion och Stolthet.


Det har varit svårt att på ett enkelt sätt förklara det ekonomiska läget i föreningen. Så jag nöjer mig med att förmedla att vi för 18 månader sedan insåg allvaret och startade aktiviteter för att förbättra vår ekonomi. Hela vår organisation är väl medveten om att vi måste fortsätta och fullfölja dessa aktiviteter så att ekonomin kommer i balans – samtidigt som vi känner oss trygga med att vi har läget under kontroll.

De senaste årens resultat har bland annat påverkats av vår fokuserade satsning på dam- och tjejhockeyn och tyvärr har det inneburit att vissa har börjat ifrågasätta denna inriktning. Jag vill därför vara extremt tydlig med att detta är en av föreningens absolut viktigaste aktiviteter för framtiden. Vi visste redan innan start att det inledningsvis skulle belasta föreningens ekonomi. Jag är därför mycket glad att Luleå Hockey har en så klok och kompetent styrelse som aldrig tvekade för beslutet att göra denna satsning på riktigt. Vi är övertygade om att det blir allt fler företag som vill vara med på denna resa för tjejerna i Norrbotten. Redan nästa år hoppas vi att vi kan redovisa en ekonomi i balans för damverksamheten och den fokuserade satsningen i SDHL-laget fortsätter med full kraft. Här kan vi verkligen prata om Glädje, Passion och Stolthet.

Vi insåg tidigt att vi behövde göra förändringar i vår verksamhet. Vi beslutade att revidera vår strategi, vägen till framgång. För det var aldrig någon tvekan om att vi ska behålla vårt långsiktiga mål, att vara ett topplag inom SHL, CHL och SDHL. Vägen dit skall dock tydligt baseras på vår identitet. Vi är utmanaren från Norr och vi vill vinna på vårt eget sätt. I Norrbotten finns en kraft som skall prägla hela vår verksamhet och alla våra lag. Glädje, Passion och Stolthet är föreningens GPS som vi navigerar efter för att hitta rätt. Vi kommer jobba stenhårt för att ta oss i rätt riktning, varje dag till dess vi lyckas.

En viktig faktor är att vi skall bygga våra framgångar på utvecklingskraft. Det gäller för allt vi gör i hela vår verksamhet. Vi varken kan eller vill köpa oss till framgång, för i Luleå Hockey jobbar vi stenhårt för att utveckla både individer och verksamheten. Det kommer att göra oss till långsiktiga vinnare.

En verksamhet som bygger på utvecklingskraft kräver en stark organisation. I slutet av 2016 bestämde vi oss för att förstärka vår sportsliga organisation. En del var att utöka till två Sportchefer/GM. En annan del var att tillsätta resurser till sporten för att bygga en starkare sportslig organisation. Varje dag skall det pågå en verksamhet som utvecklar både våra spelare och våra lag med hjälp av en kompetent och stark sportslig organisation. Vi vill bygga ett växthus i världsklass.

I början av året, när det var klart att Stefan Nilsson och Ulf Engman skulle få uppdraget att leda sporten in i framtiden blev det stort fokus på att hitta en tränare som kan leda nystarten för vårt SHL-lag. En tränare som känner vår identitet och har utvecklingsfokus. Därför känns det helt perfekt att vi gjort klart med Thomas Berglund som ledare för det laget de kommande tre åren och att vi kunnat forma ett mycket starkt ledarlag tillsammans med honom. Sporten har nu uppdraget att tillsammans generera utvecklingskraft baserat på Luleå Hockeys kärnvärden och identitet och de skall göra det med stort fokus och tålamod.

En extremt viktig faktor för Luleå Hockeys utveckling är att skapa glädje, energi och kraft i nystarten. Det känns i hela organisationen att vi är på rätt väg. Det är dock av yttersta vikt att vi får med oss så många av er utomstående som möjligt. Föreningens spelare, ledare och medarbetare behöver känna ett starkt stöd. För positiv stöttning och uppmuntran med lite tålamod ger energi och kraft till organisationen och lagen.

Gör vi det här tillsammans kommer det leda till framgång.

Avslutningsvis vill vi framföra ett stort TACK till alla som är med oss i både med- och motgång. Vi blev tillsammans hårt prövade under vintern, men ni gav oss kraft till en välplanerad och fokuserad nystart!

Hela Luleå Hockey önskar Er alla en trevlig sommar, så syns vi sedan på ispremiärerna i Coop Norrbotten Arena den 7 augusti.

GLAD SOMMAR!