• Huvudsponsorer

Berglund tillbaka i Luleå

18 december 2017 09:51
SHL

Forwarden Jonas Berglund återvänder till Luleå Hockey på ett korttidskontrakt för de kommande åtta matcherna – vilket innebär att han är tillgänglig för spel redan från och med den här veckans bortamatcher mot HV71 och Djurgården.


27-årige Jonas Berglund, ursprungligen från Älvsbyn, gjorde efter sina juniorår i Luleå även 125 matcher för Luleå Hockey i SHL och SM-slutspelet och var bland annat med och vann European Trophy 2012. Därefter gjorde han 3,5 säsonger med Asplöven i HockeyAllsvenskan innan han flyttade till Norge – där han spelat de två senaste säsongerna.

Ulf Engman, vice General Manager

– Utifrån vårt skadeläge och att Isac Lundeström är iväg för att spela junior-VM passar det bra att Jonas Berglund nu är tillgänglig för spel med oss i de åtta kommande SHL-matcherna.

– Vi känner väl till Jonas som spelare utifrån hans tid här som junior och seniorspelare och det skall bli intressant att se hur han har utvecklats sedan dess och hur han kommer kunna hjälpa vårt lag.

Jonas Berglund, forward

– Det känns riktigt roligt att få den här chansen med Luleå Hockey när vi i familjen redan hade bestämt oss för att flytta hem till Norrbotten igen.

– Sedan jag senast spelade här så känner jag att jag framför allt har utvecklat mitt offensiva spel. Utifrån att vi under november och december har spelat på 2,5-3 kedjor så har jag fått mycket istid och är i bra matchform, även om jag inser att det kommer krävas en hel av mig för att gå upp en nivå, men det ser jag bara fram emot och jag kommer göra mitt bästa för laget.