• Huvudsponsorer

Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Strafförlust i CHL-premiären

29 augusti 2019 20:51
CHL

Luleå Hockey föll hemma mot tyska Augsburg Panthers i CHL: s första gruppspelsomgång. Norrbottningarna hade kontroll på händelserna större delen av matchen men fick se sig besegrade med 3-2 efter straffar.


Det var två helt olika spelstilar som möttes och det syntes också ganska tydligt i matchöppningen. Tyska Augsburg Panthers gick ut full kraft med fysiskt spel mot ett Luleå Hockey som istället satsade på fart. Norrbottningarna fick också chansen i powerplay tre gånger om i den första perioden då gästerna drog på sig utvisningar. Överraskande nog var det dock gästerna som tog ledningen halvvägs in i perioden men i just spel fem mot fyra så kom kvitteringen. Noel Gunler sköt ett skott som studsade över Augsburgmålvakten och påpassligt nog tryckte Petter Emanuelsson in den lösa trissan till 1-1 som lagen tog med sig in i första periodpaus.

I den andra perioden så höll sig gästerna borta från botbänken och spelet jämnade då ut sig. Men det var Luleå Hockey som gick segrandes ur mittenakten efter ett tjusigt mål av Karl Fabricius. Norrbottningarna kom i ett flygande anfall och Fabricius utnyttjade smart en motståndarback som sköld och sköt i ett läge då målvakten inte hade full sikt på pucken, som i samma veva hittade upp i det närmsta krysset – otagbart för burväktaren och 2-1 lyste på tavlan.

Augsburg kom dock att få sista ordet. För i den tredje perioden var det deras tur att göra mål i powerplay och matchen gick till förlängning efter 2-2 i ordinarie tid. Efter en mållös övertidsperiod, där Norrbottningarna var ytterst nära att peta in segerpucken, så avgjordes det hela på straffar och där drog gästerna det längsta strået. 3-2 till Augsburg Panthers alltså i den första gruppspelsomgången av CHL 2019/20.

MATCHFAKTA