• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt

Strafförlust i CHL-premiären

29 augusti 2019 20:51
CHL

Luleå Hockey föll hemma mot tyska Augsburg Panthers i CHL: s första gruppspelsomgång. Norrbottningarna hade kontroll på händelserna större delen av matchen men fick se sig besegrade med 3-2 efter straffar.


Det var två helt olika spelstilar som möttes och det syntes också ganska tydligt i matchöppningen. Tyska Augsburg Panthers gick ut full kraft med fysiskt spel mot ett Luleå Hockey som istället satsade på fart. Norrbottningarna fick också chansen i powerplay tre gånger om i den första perioden då gästerna drog på sig utvisningar. Överraskande nog var det dock gästerna som tog ledningen halvvägs in i perioden men i just spel fem mot fyra så kom kvitteringen. Noel Gunler sköt ett skott som studsade över Augsburgmålvakten och påpassligt nog tryckte Petter Emanuelsson in den lösa trissan till 1-1 som lagen tog med sig in i första periodpaus.

I den andra perioden så höll sig gästerna borta från botbänken och spelet jämnade då ut sig. Men det var Luleå Hockey som gick segrandes ur mittenakten efter ett tjusigt mål av Karl Fabricius. Norrbottningarna kom i ett flygande anfall och Fabricius utnyttjade smart en motståndarback som sköld och sköt i ett läge då målvakten inte hade full sikt på pucken, som i samma veva hittade upp i det närmsta krysset – otagbart för burväktaren och 2-1 lyste på tavlan.

Augsburg kom dock att få sista ordet. För i den tredje perioden var det deras tur att göra mål i powerplay och matchen gick till förlängning efter 2-2 i ordinarie tid. Efter en mållös övertidsperiod, där Norrbottningarna var ytterst nära att peta in segerpucken, så avgjordes det hela på straffar och där drog gästerna det längsta strået. 3-2 till Augsburg Panthers alltså i den första gruppspelsomgången av CHL 2019/20.

MATCHFAKTA