• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Semifinalserien lever!

11 april 2019 21:36
Slutspel herr

När läget var som allvarligast klev Luleå Hockey fram och levererade sin bästa match hittills i semifinalen och vann den tredje matchen med 3-1. Med det är matchserien mot Frölunda reducerad till 2-1.


Med underläge 2-0 i matchserien så var det, om inte kniven mot strupen, ändå en måstematch för Luleå Hockey inför den tredje semifinalen mot Frölunda som spelades torsdag kväll i Coop Norrbotten Arena. Och hemmalaget visade inga som helst tendenser på nerver eller anspänning, läget till trots, utan trampade gasen i botten från första nedsläpp. Framhejade av en ivrig hemmapublik fick Frölundaspelarna känna på den berömda ”Luleåkvarten” med ett frenetiskt hemmalag som gjorde det mesta rätt, satte ständig press på gästerna, vann skottstatistiken med 13-4 men låg under med 0-1 efter tjugo spelade minuter. Detta efter att Frölunda slitit sig loss i en spelvändning med hela två spelare ensamma med Joel Lassinantti i Luleåkassen.

Bombardemanget fortsatte i den andra perioden där det var spel mot ett mål men detta utan att puckuslingen ville in i nätet. Känslan var ju längre tiden led att det här skulle bli en sån där neslig match som gästerna skulle stjäla men skam den som ger sig. 04:45 in i den tredje perioden kom den förlösande kvitteringen då Jack Connolly tog sig in på mål och lyfte in returen på Erik Gustafssons skott till 1-1.

Om 1-1 var skönt så var det inget mot 2-1-pucken som kom drygt två minuter från slutet. Hemmalaget satte en furiös press och sköt och sköt och skött mot ett Frölundaförsvar där nästan alla spelare hamnade framför målet. Till slut hittade pucken dock till unge backen Jesper Sellgren som kyligt pricksköt in ledningsmålet inför ett kokande Coop Norrbotten Arena. Frölunda tog ut målvakten i slutet och satsade allt på ett kort men då satte Karl Fabricius spiken i kistan till 3-1 och med det är matchserien reducerad till 2-1. Semifinal #4 väntar nu i Göteborg på lördag.