• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Semifinalserien lever!

11 april 2019 21:36
Slutspel herr

När läget var som allvarligast klev Luleå Hockey fram och levererade sin bästa match hittills i semifinalen och vann den tredje matchen med 3-1. Med det är matchserien mot Frölunda reducerad till 2-1.


Med underläge 2-0 i matchserien så var det, om inte kniven mot strupen, ändå en måstematch för Luleå Hockey inför den tredje semifinalen mot Frölunda som spelades torsdag kväll i Coop Norrbotten Arena. Och hemmalaget visade inga som helst tendenser på nerver eller anspänning, läget till trots, utan trampade gasen i botten från första nedsläpp. Framhejade av en ivrig hemmapublik fick Frölundaspelarna känna på den berömda ”Luleåkvarten” med ett frenetiskt hemmalag som gjorde det mesta rätt, satte ständig press på gästerna, vann skottstatistiken med 13-4 men låg under med 0-1 efter tjugo spelade minuter. Detta efter att Frölunda slitit sig loss i en spelvändning med hela två spelare ensamma med Joel Lassinantti i Luleåkassen.

Bombardemanget fortsatte i den andra perioden där det var spel mot ett mål men detta utan att puckuslingen ville in i nätet. Känslan var ju längre tiden led att det här skulle bli en sån där neslig match som gästerna skulle stjäla men skam den som ger sig. 04:45 in i den tredje perioden kom den förlösande kvitteringen då Jack Connolly tog sig in på mål och lyfte in returen på Erik Gustafssons skott till 1-1.

Om 1-1 var skönt så var det inget mot 2-1-pucken som kom drygt två minuter från slutet. Hemmalaget satte en furiös press och sköt och sköt och skött mot ett Frölundaförsvar där nästan alla spelare hamnade framför målet. Till slut hittade pucken dock till unge backen Jesper Sellgren som kyligt pricksköt in ledningsmålet inför ett kokande Coop Norrbotten Arena. Frölunda tog ut målvakten i slutet och satsade allt på ett kort men då satte Karl Fabricius spiken i kistan till 3-1 och med det är matchserien reducerad till 2-1. Semifinal #4 väntar nu i Göteborg på lördag.