Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey nollade Malmö

27 november 2021 17:44
SHL

Luleå Hockey spelade bättre och bättre ju längre tiden led och gjorde allt som allt en stabil insats hemma mot Malmö. Joel Lassinantti spikade igen medan lagkamraterna gjorde fyra mål i en match som alltså slutade 4-0 till norrbottningarna.


Den första perioden var ett enda långt ställningskrig där varken Luleå Hockey eller Malmö Redhawks bjöd varandra på några målchanser att tala om. Det till trots bjöds publiken på en första period med mycket närkamper och två kämpande lag vilket gav mersmak inför fortsättningen.

I den andra perioden så lossnade det för Luleå Hockey som spräckte målnollan redan efter en minut. I spel fem mot fyra, så genomförde hemmalaget en spelvändning där Jonas Berglund tog ett skott på mål som målvakten inte kunde hålla och från snäv vinkel slog Oscar Engsund in 1-0 efter att backen fyllt på i kontringen. Drygt fem minuter senare var det dags igen och detta efter att Isac Brännström, direkt på offensiv tekning, skickade vidare pucken till Pontus Andreasson som pricksköt in 2-0. Efter målet var känslan att hemmalaget kopplade greppet om matchbilden och tvåmålsledningen stod sig in i den tredje perioden.

Väl där så tog sedan Luleå Hockey ett stort kliv mot matchavgörande då Carl Mattsson kunde skjuta in 3-0 på en spelvändning halvvägs in i perioden. Därifrån hade norrbottningarna total kontroll på händelserna, tillät endast fem skott mot eget mål och adderade ytterligare ett då Brendan Shinnimin sköt in 4-0 i powerplay sex minuter från slutet vilket också blev slutresultat.

Utöver en stabil laginsats även extra plus i kanten till Joel Lassinantti som höll nollan för 34: e gången i Luleå Hockey-tröjan. Lassinantti är med det en nolla ifrån Jarmo Myllys klubbrekord på 35 nollor.