Luleå Hockey nollade Malmö
Publicerad: 2021-11-27
SHL
Luleå Hockey spelade bättre och bättre ju längre tiden led och gjorde allt som allt en stabil insats hemma mot Malmö. Joel Lassinantti spikade igen medan lagkamraterna gjorde fyra mål i en match som alltså slutade 4-0 till norrbottningarna.

Den första perioden var ett enda långt ställningskrig där varken Luleå Hockey eller Malmö Redhawks bjöd varandra på några målchanser att tala om. Det till trots bjöds publiken på en första period med mycket närkamper och två kämpande lag vilket gav mersmak inför fortsättningen.

I den andra perioden så lossnade det för Luleå Hockey som spräckte målnollan redan efter en minut. I spel fem mot fyra, så genomförde hemmalaget en spelvändning där Jonas Berglund tog ett skott på mål som målvakten inte kunde hålla och från snäv vinkel slog Oscar Engsund in 1-0 efter att backen fyllt på i kontringen. Drygt fem minuter senare var det dags igen och detta efter att Isac Brännström, direkt på offensiv tekning, skickade vidare pucken till Pontus Andreasson som pricksköt in 2-0. Efter målet var känslan att hemmalaget kopplade greppet om matchbilden och tvåmålsledningen stod sig in i den tredje perioden.

Väl där så tog sedan Luleå Hockey ett stort kliv mot matchavgörande då Carl Mattsson kunde skjuta in 3-0 på en spelvändning halvvägs in i perioden. Därifrån hade norrbottningarna total kontroll på händelserna, tillät endast fem skott mot eget mål och adderade ytterligare ett då Brendan Shinnimin sköt in 4-0 i powerplay sex minuter från slutet vilket också blev slutresultat.

Utöver en stabil laginsats även extra plus i kanten till Joel Lassinantti som höll nollan för 34: e gången i Luleå Hockey-tröjan. Lassinantti är med det en nolla ifrån Jarmo Myllys klubbrekord på 35 nollor.