• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov

Åttondelsfinalen säkrad

8 oktober 2019 23:22
CHL

Luleå Hockey vann under tisdagen sin gruppspelsmatch borta mot Belfast Giants med 6-3. Med detta är Norrbottningarna klara för åttondelsfinal i Champions Hockey League.


Luleå Hockey tog tag i matchen omgående och snodde också åt sig ledningen i matchen genom mål redan efter fem spelade minuter. Backen Joonas Jalvanti snappade upp pucken strax innanför blålinjen och skickade in pucken bakom en skymd Belfast-målvakt. Men trots ett spelmässigt övertag så hade gästerna bara en 0-1-ledning med sig in i fösta pausvilan.

I början av den andra perioden ökade Juhani Tyrväinen på gästernas ledning till 0-2 och knappt tre minuter från andra periodpaus drygade sedan Austin Farley ut ledningen till 0-3 som också stod sig efter fyrtio spelade minuter. Såhär långt hade Luleå Hockey full kontroll på händelserna men i den tredje perioden drog Norrbottningarna på sig allt för många utvisningarna vilket gav Nordirländarna en väg in i matchen.

I spel fem mot fyra så reducerade Belfast både en och två gånger och helt plötsligt var det match igen. Lika plötsligt ryckte gästerna upp sig och gjorde två mål, Robin Kovács och Petter Emanuelsson inom loppet av 70 sekunder. Hemmalaget lyckades visserligen mana kraft för en tredje reducering men fem minuter från slutet så avgjorde Arttu Ilomäki definitivt matchen med ett tungt direktskott på passning från Jesper Sellgren.

Seger 6-3 alltså för Luleå Hockey som med det kvalificerar sig till åttondelsfinalspel i Champions Hockey League. Med en omgång kvar att spela av gruppspelet och två poäng ner till grupptvåan Augsburg har Norrbottningarna allt i sina egna händer att säkra gruppsegern. Det avgörs om en vecka då returmöte väntar mot Belfast Giants hemma i Luleå.