• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb

Åttondelsfinalen säkrad

8 oktober 2019 23:22
CHL

Luleå Hockey vann under tisdagen sin gruppspelsmatch borta mot Belfast Giants med 6-3. Med detta är Norrbottningarna klara för åttondelsfinal i Champions Hockey League.


Luleå Hockey tog tag i matchen omgående och snodde också åt sig ledningen i matchen genom mål redan efter fem spelade minuter. Backen Joonas Jalvanti snappade upp pucken strax innanför blålinjen och skickade in pucken bakom en skymd Belfast-målvakt. Men trots ett spelmässigt övertag så hade gästerna bara en 0-1-ledning med sig in i fösta pausvilan.

I början av den andra perioden ökade Juhani Tyrväinen på gästernas ledning till 0-2 och knappt tre minuter från andra periodpaus drygade sedan Austin Farley ut ledningen till 0-3 som också stod sig efter fyrtio spelade minuter. Såhär långt hade Luleå Hockey full kontroll på händelserna men i den tredje perioden drog Norrbottningarna på sig allt för många utvisningarna vilket gav Nordirländarna en väg in i matchen.

I spel fem mot fyra så reducerade Belfast både en och två gånger och helt plötsligt var det match igen. Lika plötsligt ryckte gästerna upp sig och gjorde två mål, Robin Kovács och Petter Emanuelsson inom loppet av 70 sekunder. Hemmalaget lyckades visserligen mana kraft för en tredje reducering men fem minuter från slutet så avgjorde Arttu Ilomäki definitivt matchen med ett tungt direktskott på passning från Jesper Sellgren.

Seger 6-3 alltså för Luleå Hockey som med det kvalificerar sig till åttondelsfinalspel i Champions Hockey League. Med en omgång kvar att spela av gruppspelet och två poäng ner till grupptvåan Augsburg har Norrbottningarna allt i sina egna händer att säkra gruppsegern. Det avgörs om en vecka då returmöte väntar mot Belfast Giants hemma i Luleå.