Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey bjöd på ny målfest

18 januari 2020 17:44
SHL

Luleå Hockey följde upp 7-4 borta mot Rögle i torsdags med en ny målfest. Detta då man besegrade HV71 med 6-3 under lördagen inför 6067 åskådare i Coop Norrbotten Arena.


Luleå Hockey är inne i ett målstim för tillfället och i matchen hemma mot HV71 fick man en riktig pangstart med tre mål i den första perioden. Filip Hållander öppnade målskyttet efter sex minuter då han blev frispelad av Daniel Sondell som slog en lång passning från egen zon till blålinje, quarterback-takter helt klart från Sondell. Tre minuter senare styrde Jonas Berglund in ett backskott från Nils Lundkvist på vunnen tekning och 3-0 kom från Jesper Sellgrens klubba.

Hemmalaget fortsatte att visa upp en fin effektivitet i den andra perioden och ökade omgående på till 4-0 i spel fem mot tre. Jesper Sellgren siktade och pricksköt in pucken, ribba-in, och den unge backen har nu gjort fyra mål på två matcher. Två minuter senare kom ett nytt mål i powerplay genom Filip Hållander som tryckte in en målvaktsretur men gästerna väckte en gnutta hopp och reducerade till 5-1 halvvägs in i matchen.

Ännu mera liv blev det i matchen då HV71 reducerade på nytt åtta minuter in i den tredje perioden men repliken från Luleå Hockey kom direkt och det via ett nytt friläge. Den här gången var det Nils Lundkvist som kom in på isen från utvisningsbåset och blev ensam med målvakten påpassligt framspelad av Juhani Tyrväinen och 6-2 lyste på tavlan. Gästerna mäktade med en sista reducering men i övrigt var detta Norrbottningarnas eftermiddag och slutresultatet skrevs alltså till 6-3. Tretton mål på två matcher från Luleå Hockey som nu får ett litet speluppehåll innan man gästar Örebro nästa torsdag.