• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Luleå Hockey nollade Skellefteå

27 augusti 2020 20:44
Herr

Luleå Hockey vann träningsmatchen borta mot Skellefteå med 4-0 under tisdagskvällen. Bäst prestation stod målvakten David Rautio för som motade samtliga 39 motståndarskott.


För andra matchen i rad så bjöd Luleå Hockey på en match med många utvisningar, detta då laget gästade Skellefteå under tisdagen. Men till skillnad från förra matchen så var det nu Norrbottningarna som drog mest nytta av special teams. Redan efter fem minuter slog Juhani Tyrväinen till och det i spel numerärt underläge då han snodde pucken av motståndarbacken i offensiv zon samtidigt som Skellefteå-målvakten lämnat målburen för att sätta igång ett uppspel. Öppet mål och 0-1 med andra ord.

Nämnde Tyrväinen kom annars att bli en olycksfågel i matchen och drog på sig hela sex utvisningar varav ett matchstraff, det i en match där Luleå Hockey totalt drog på sig hela åtta tvåminutersutvisningar mot Skellefteås fem. Men ett väl samlat boxplay och en fokuserad David Rautio fredade som sagt kassen på bästa vis och gästerna höll för kvällen tätt.

0-2 kom halvvägs in i den första perioden genom Petter Emanuelsson efter ett fint klapp-klapp-spel i powerplay och efter en mållös mittenperiod kunde så Luleå Hockey dra ifrån med ytterligare två mål i den sista perioden. Först 0-3 genom Victor Berglund som klev upp från blålinjen och pricksköt in Niklas Olaussons fina passning innan Olausson själv lyfte in sista målet i tom bur då hemmalaget plockat ut målvakten i jakt på reducering.