Powerplay var melodin mot HV71
Publicerad: 2021-03-27
SHL
Luleå Hockey bortabesegrade HV71 under lördagen och nästan allt kom att handla om powerplay. Samtliga fem mål kom till i numerärt överläge i matchen som slutade 3-2 till Norrbottningarna.

Luleå Hockey tog tre viktiga poäng i jakten på att säkra en direktplats till kvartsfinalerna genom att bortabesegra HV71 under lördagen. Och matchen i sig kunde nästan ses som en exposé i vikten av ett lyckat powerplay då samtliga mål från bägge lagen föll i just den spelformen.

Norrbottningarna öppnade målskyttet redan efter 02:28 då Nils Lundkvist spelade pucken till Jack Connolly som lyfte pucken mot mål och väl där kunde Juhani Tyrväinen styra in 1-0. Fem minuter senare kom ett nytt mål från gästerna då Linus Klasen, framspelad av Connolly och Lundkvist, skickade in pucken genom trafiken framför mål. Moralisk passningspoäng på det målet till Tyrväinen som föredömligt skymde målvaktens sikt.

2-0 efter tjugo spelade minuter och så här långt allt väl för gästerna som dock fick se HV71 replikera två gånger om under den första halvan av den andra perioden. Norrbottningarna drog dock det längsta strået då Nils Lundkvist, dryga minuten från pausvilan, bombade in 3-2 på passning från Jack Connolly och Linus Klasen. Alla tre mål från samma enhet och tre poäng till både Lundkvist och Connolly.

I den tredje perioden hade sedan Luleå Hockey ganska bra kontroll på händelserna och vann också skotten med 13-8 mot ett jagande HV71 som dock inte lyckades hitta förbi Joel Lassinantti i den tredje perioden. 3-2 till Norrbottningarna alltså som nu har en topp 6-plats i egna händer i den sista omgången då man tar sig an Linköping på bortaplan.