Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Powerplay var melodin mot HV71

27 mars 2021 17:42
SHL

Luleå Hockey bortabesegrade HV71 under lördagen och nästan allt kom att handla om powerplay. Samtliga fem mål kom till i numerärt överläge i matchen som slutade 3-2 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tre viktiga poäng i jakten på att säkra en direktplats till kvartsfinalerna genom att bortabesegra HV71 under lördagen. Och matchen i sig kunde nästan ses som en exposé i vikten av ett lyckat powerplay då samtliga mål från bägge lagen föll i just den spelformen.

Norrbottningarna öppnade målskyttet redan efter 02:28 då Nils Lundkvist spelade pucken till Jack Connolly som lyfte pucken mot mål och väl där kunde Juhani Tyrväinen styra in 1-0. Fem minuter senare kom ett nytt mål från gästerna då Linus Klasen, framspelad av Connolly och Lundkvist, skickade in pucken genom trafiken framför mål. Moralisk passningspoäng på det målet till Tyrväinen som föredömligt skymde målvaktens sikt.

2-0 efter tjugo spelade minuter och så här långt allt väl för gästerna som dock fick se HV71 replikera två gånger om under den första halvan av den andra perioden. Norrbottningarna drog dock det längsta strået då Nils Lundkvist, dryga minuten från pausvilan, bombade in 3-2 på passning från Jack Connolly och Linus Klasen. Alla tre mål från samma enhet och tre poäng till både Lundkvist och Connolly.

I den tredje perioden hade sedan Luleå Hockey ganska bra kontroll på händelserna och vann också skotten med 13-8 mot ett jagande HV71 som dock inte lyckades hitta förbi Joel Lassinantti i den tredje perioden. 3-2 till Norrbottningarna alltså som nu har en topp 6-plats i egna händer i den sista omgången då man tar sig an Linköping på bortaplan.