J20 kvitterade åttondelsfinalen mot MODO
Publicerad: 2019-03-23
Slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag vann eftermiddagens åttondelsfinal hemma mot MODO med 6-2. Powerplay grundade segern där hemmalaget gick ifrån till 3-0 där samtliga mål gjordes just i spel fem mot fyra.

Det blev en hel del utvisningar i den första perioden där norrbottningarna fick tre chanser i powerplay. Man lyckades också utnyttja två numerära överlägen och höll dessutom tätt i två boxplay och det var 2-0 efter 20 minuter. Nils Thomasson sköt in 1-0 med ett vasst handledsskott och Nils Lundkvist avlossade ett skott som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen.

07:54 in på mittronden utökade Luleå sin ledning till 3-0 och åter igen så kom målet i spel fem mot fyra, Simon Jellus slog in en retur efter ett skott från Noel Gunler. 11:51reducerade gästerna till 3-1 då Anton Gradin hittade krysset direkt efter en vunnen tekning. Men Luleå svarade med samma mynt bara minuten senare då Albin Thyni Johansson snyggt sköt in 4-1 i närmsta krysset.

Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra i den tredje perioden och halvvägs in på den gjorde man också 5-1. Nils Lundkvist stod för en riktigt läcker passning som Oliver Schack Blomstedt enkelt kunde skjuta in i öppen kasse. Tre minuter före slutsignalen reducerade gästerna till 5-2 i spel fem mot tre genom Linus Pettersson. Närmare än så kom man dock aldrig och istället fastställde Isak Nordanståhl slutresultatet till 6-2 i öppen kasse.

Redan imorgon väntar en direkt avgörande match i Coop Norrbotten Arena om vilket lag som tar sig till kvartsfinal.