• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Storebror Emanuelsson avgjorde mot Djurgården

11 januari 2020 20:35
SHL

Det blev en jämn match men Luleå Hockey lyckades till slut få med sig två poäng hemma mot Djurgården under lördagen. Detta efter att Petter Emanuelsson avgjort till 3-2 i förlängning.


Starten på matchen blev Djurgårdens som redan efter en minut fick chansen i spel fem mot fyra. Luleå Hockey städade dock av den utvisningen tämligen enkelt men strax efter att man blivit fulltaliga fick gästerna iväg ett skott som letade sig in bakom en skymd Joel Lassinantti i hemmamålet och 0-1 lyste på tavlan. Sex minuter in i perioden kom dock Norrbottningarna ikapp genom Erik Gustafsson och fyra minuter från pausvilan hade man så vänt till 2-1 med mål från Emil Larsson.

I den andra perioden tog lagen ut varandra och publiken fick se totalt åtta skott som letade sig på mål, jämnt fördelat 4-4 mellan lagen. Ett av dessa, ett avslut från Djurgårdens Kalle Östman letade sig in i målet efter 13:04 och ställningen var lika inför den tredje perioden.

Väl där var det Luleå Hockey som hade mer puckinnehav, kom i fler anfall och förlade också mer tid än motståndarna i anfallszon, detta dock utan att lyckas avgöra matchen som gick till förlängning. Den var precis 01:51 gammal då avgörandet föll via Petter Emanuelsson som trampade loss, kom in över offensiva blå i hög fart och avslutade distinkt med ett skott i steget som gick in högt bakom målvakten. 3-2 och två poäng till Luleå Hockey som på tisdag tar sig an Frölunda HC i den avgörande CHL-semifinalen.