• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Strafförlust i derbyt

17 december 2019 21:39
SHL

Luleå Hockey föll på straffar i tisdagens derby hemma i Coop Norrbotten Arena med 3-2. Detta efter att man hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge.


Säsongens andra derby var en match som hade svårt att komma igång och det gällde i synnerhet hemmalaget Luleå Hockey som inte kom upp i den nivå man önskat i den första perioden. Spelet var också till en början väldigt avvaktande och när gästerna Skellefteå tog ledning efter sju minuter gjorde man det också på matchens första skott på mål. Allt som allt avlossade lagen totalt nio skott mot mål i den första perioden med fördelningen 6-3 till gästerna.

Den andra perioden blev snarlik och goda råd blev dyra för Norrbottningarna då Skellefteå ökade på till 0-2 halvvägs in i matchen, och detta utan att något av lagen visade upp ett bländande spel. Sex sekunder från pausvilan fick dock hemmalaget till en mycket viktig reducering då Niklas Olausson, i spel fem mot fyra, sköt ett skott som gick in via Juhani Tyrväinen.

Den tredje perioden bjöd på ett öppnare spel med ett Luleå Hockey som jagade kvittering och fem minuter från slutet kom också det förlösande målet. Backen Daniel Sondell tog in pucken i offensiv zon på högerkanten och kastade in pucken som målvakten tappade in vid första stolpen. Ett mål som hamnar på oturskontot hos Gustaf Lindvall i Skellefteåburen.

Matchen slutade 2-2 både efter ordinarie tid och efter förlängning och på straffläggningen drog gästerna det längsta strået. 2-3 och bonuspoäng till Skellefteå alltså och för Luleå Hockey är det bara att ta nya tag med match borta mot Frölunda på torsdag.