Viktig seger mot Frölunda
Publicerad: 2019-02-23
SHL
Luleå Hockey tog en viktig seger hemma mot Frölunda under lördagskvällen. Trots att Norrbottningarna var hårt pressade i den andra perioden så lyckades man till slut vinna med 3-1. Med det går man upp i delad poäng med tabellettan Färjestad samtidigt som avståndet ner till trean Frölunda nu är åtta poäng.

Det var två lag som verkligen villa sätta an tonen i den första perioden som spelades i ett högt tempo där såväl hemma- som bortalaget gav och tog. Det viktiga första målet gjordes av Luleå Hockey då Jesper Sellgren skickade in en puck mot mål, trissan landade hos Niklas Olausson framför målgården och Olausson spelade smart pucken i sidled till Karl Fabricius som vispade upp pucken i nättaket.

I den andra perioden tog sedan Frölunda över matchen helt och hållet och med undantag för några enstaka Luleå Hockey-kontringar så förlades spelet i hemmalagets zon. Norrbottningarna lyckades dock hålla undan tack vare ett hårt jobb och en storspelande Joel Lassinantti i målet – en kombination som gett många poäng den här säsongen. Drygt fyra minuter från pausvilan stack Luleå Hockey emellan i en kontring, Isac Lundeström spelade vidare till backen Daniel Sondell som följde med i anfallet och sköt mot målet. Det försöket stoppades av Frölundamålvakten men i samma veva så fyllde näste back, Erik Gustafsson, också på och lagkaptenen kunde lyfta in 2-0 i öppen bur. Gästerna fick dock till ett välförtjänt mål i slutminuten och lagen gick till andra pausvilan med ställningen 2-1.

I den tredje perioden tog Luleå Hockey åt sig fler andelar och spelet blev mer öppet där båda lagen bytte chanser med varandra och hemmalaget hade faktiskt de hetare chanserna. Frölunda hade ett skott i ramverket i upptakten av perioden och efter fjorton minuter var det kvitterat i stolpträffar då Jonas Berglund var ytterst nära att öka på till 3-1. Det målet kom istället i matchens sista minut då Frölunda plockat ut målvakten och Petter Emanuelsson, efter ett riktigt kämpabyte, lyfte pucken hela vägen från egen zon och in i det tomma målet.

3-1 och tre poäng till Luleå Hockey som med det kliver upp på samma poäng som tabellettan Färjestad och åt det andra hållet i tabellen växer luckan neråt där det nu är åtta poäng till trean Frölunda. Med åtta matcher kvar att spela blir det en mycket intressant avslutning på grundserien.