Vårat Gäng centimeter från kvittering
Publicerad: 2022-10-01
SHL
Det grinade emot för Luleå Hockey i matchen hemma mot Växjö. Vårat Gäng pressade på för en kvittering i slutet av matchen och var centimetrar från att utjämna men fick till slut se sig besegrade 1-2.

Spelet var rätt hyggligt från Luleå Hockeys sida i den första perioden, det vill säga när lagen spelade med fullt manskap. För perioden förstördes i mångt och mycket av utvisningar, fyra stycken för hemmalaget, och det var också i just powerplay som Växjö slog till knappa tre minuter från pausvilan.

I den andra perioden så hittade sedan Luleå Hockey rätt i numerärt överläge även om målet kom till på ett lite ovanligt sätt för att vara powerplay. Gästerna Växjö lyckades få till en spelvändning och kom i ett flygande anfall två mot en som dock inte resulterade i något mål. Istället kunde Vårat Gäng vända spelet, kom anfallandes tre mot en där Jack Connolly valde att skjuta själv och 1-1 lyste på tavlan. Efter kvitteringen tog hemmalaget över spelet men en puck-out-utvisning ställde till det då Växjö tog tillbaka ledningen genom ett nytt mål i powerplay.

I den tredje perioden jagade sedan Luleå Hockey kvittering och de allra bästa chanserna kom i slutet av matchen då man plockade ut målvakten för att spela sex mot fem. I matchens slutminuter etablerade hemmalaget spelet i offensiv zon och vid två tillfällen smet pucken strax utanför stolpen. Dessvärre kom inte Vårat Gäng närmare än så och gick förlorande ur matchen med 1-2.