Wallin om helgens matcher
Publicerad: 2019-10-20
J20
Det blev en bra hemmahelg för Luleå Hockeys J20-lag som kammade hem sex av nio möjliga poäng trots att obesegrade serieledarna stod för motståndet i två matcher.

I fredags blev det tre poäng i matchen mot Leksand som man vann med 3-2.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en riktigt tuff match, men vi kom verkligen ihop som ett lag och jobbade väldigt hårt för varandra. Det var en bra match av oss som vi är väldigt nöjda med, säger forwarden Alexander Wallin.

Leksand tog sen revansch dagen efter i en tät match som avgjordes på straffar (1-2).

– Det var en bra och jämn match och lik fredagens match där bägge lagen spelade bra defensivt. Dem drog det längsta strået i straffrana men vi tar med oss insatsen.

Och efter två tighta matcher avslutades helgen med ett målkalas och en mäktig vändning där man besegrade Mora med 7-6 efter straffar.

– Vi kom ut starkt och fick också ledningen, men då dem kvitterade rann det sen iväg. Vi hjälpte inte vår målvakt samtidigt som Mora var effektiva. Sen pratade vi ihop oss i första periodpausen och gjorde en helt okey andraperiod. Och i den tredje kom vi igång ordentligt och sköljde över dem, riktigt skönt att vi kunde vända matchen och sen vinna på straffar.

Alexander som gjorde ett mål och två assist i den tredje perioden mot Mora säger så här om sin egen insats i helgen.

– Det har gått bra och jag har haft många chanser, men idag lossnade det och det är såklart skönt att få göra lite poäng som stärker självförtroendet.

LHF Kommunikation Andreas Joanson