Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Luleå Hockey kämpade till sig en poäng

25 oktober 2018 21:36
SHL

Luleå Hockey var tillbakapressade och i underläge borta mot Växjö men kämpade till sig en poäng. Norrbottningarna plockade ut målvakten och kvitterade för att sedan i förlängning i en match som slutade 3-2 till Växjö.


Luleå Hockey fick en tuff match borta mot Växjö Lakers under torsdagskvällen. Norrbottningarna tog visserligen ledningen redan efter tre minuter genom backen Nils Lundkvist i spel fyra mot fyra men större delen av matchen var det hemmalaget som pressade på. Kvitteringen kom på en oturlig studs i början av den andra perioden och den tredje perioden var blott 51 sekunder gammal då Lakers tog ledningen. Skottstatistiken var vid det laget 29-11 och känslan var att Växjö skulle få momentum av målet.

Istället så var det Luleå Hockey som ryckte upp sig och den tredje perioden, som blev en jakt på kvitteringen, var också norrbottningarnas bästa för kvällen. Slutet på matchen bjöd sedan på händelserika minuter. Gästerna tog ut målvakterna med tre minuter kvar att spela, då åkte Johan Harju ut för charging och de flesta trodde nog att kvitteringschanserna gled norrbottningarna ur händerna. Då vände pendeln igen för det första Lakers gjorde i sitt powerplay var att dra på sig en utvisning och helt plötsligt hade Luleå Hockey fått ett extraliv.

Målvakten plockades ut än en gång och norrbottningarna förlade spelet till Lakers zon och Noel Gunler spelade vidare pucken till Jack Connolly, positionerad bakom motståndarmålet. Där väntade Connolly in läget, spelade vidare till Emil Larsson vid höger tekningscirkel, Larsson siktade och tryckte upp kvitteringen i det bortre krysset.

I den följande förlängningen drog sedan hemmalaget det längsta strået med ett avgörande efter prick en minut men starkt av Luleå Hockey att komma igen och sno åt sig en poäng. Målvakten Niklas Rubin bör också nämnas med många avgörande insatser och burväktaren räddade 34 av 37 skott.