Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Luleå Hockey kämpade till sig en poäng

25 oktober 2018 21:36
SHL

Luleå Hockey var tillbakapressade och i underläge borta mot Växjö men kämpade till sig en poäng. Norrbottningarna plockade ut målvakten och kvitterade för att sedan i förlängning i en match som slutade 3-2 till Växjö.


Luleå Hockey fick en tuff match borta mot Växjö Lakers under torsdagskvällen. Norrbottningarna tog visserligen ledningen redan efter tre minuter genom backen Nils Lundkvist i spel fyra mot fyra men större delen av matchen var det hemmalaget som pressade på. Kvitteringen kom på en oturlig studs i början av den andra perioden och den tredje perioden var blott 51 sekunder gammal då Lakers tog ledningen. Skottstatistiken var vid det laget 29-11 och känslan var att Växjö skulle få momentum av målet.

Istället så var det Luleå Hockey som ryckte upp sig och den tredje perioden, som blev en jakt på kvitteringen, var också norrbottningarnas bästa för kvällen. Slutet på matchen bjöd sedan på händelserika minuter. Gästerna tog ut målvakterna med tre minuter kvar att spela, då åkte Johan Harju ut för charging och de flesta trodde nog att kvitteringschanserna gled norrbottningarna ur händerna. Då vände pendeln igen för det första Lakers gjorde i sitt powerplay var att dra på sig en utvisning och helt plötsligt hade Luleå Hockey fått ett extraliv.

Målvakten plockades ut än en gång och norrbottningarna förlade spelet till Lakers zon och Noel Gunler spelade vidare pucken till Jack Connolly, positionerad bakom motståndarmålet. Där väntade Connolly in läget, spelade vidare till Emil Larsson vid höger tekningscirkel, Larsson siktade och tryckte upp kvitteringen i det bortre krysset.

I den följande förlängningen drog sedan hemmalaget det längsta strået med ett avgörande efter prick en minut men starkt av Luleå Hockey att komma igen och sno åt sig en poäng. Målvakten Niklas Rubin bör också nämnas med många avgörande insatser och burväktaren räddade 34 av 37 skott.