Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey tillbaka på vinnarspåret

12 december 2020 20:09
SHL

Luleå Hockey är tillbaka på vinnarspåret igen. Detta efter att hemmabesegrat Djurgården 3-2 under lördagen.


Efter en lite trevande inledning där matchen till en början stod och vägde så tog Luleå Hockey initiativet genom Niklas Olausson som lyfte in 1-0 efter 08:08. Målet innebar för övrigt Olaussons trehundrade poäng (SHL+slutspel) i Luleå Hockey. Knappt två minuter senare så hade Norrbottningarna dubblerat sin målskörd via Chris DeSousa som tryckte in målvaktsretur och gjorde sitt första SHL-mål för Luleå Hockey. Den ledningen, 2-0, tog också hemmalaget med sig in i första periodpaus.

Djurgården fick sedan en smakstart på den andra perioden med reducering redan i den tredje spelminuten och känslan var direkt efter målet att gästerna hade något på gång. En Djurgårdsutvisning ställde dock till det då Linus Klasen pricksköt in 3-1 i powerplay vid tidpunkten 15:41 och Norrbottningarna bibehöll sin tvåmålsledning in i den tredje perioden.

I början av den tredje perioden hade Djurgården inget annat val än att trycka på framåt i hopp om att komma ikapp, i samma veva öppnade sig gästerna upp för lägen bakåt och Luleå Hockey hade flera fina chanser att öka på sin ledning men 3-1 stod sig. Tiden började också sakteligen rinna iväg för Djurgården som med 2:09 kvar att spela satsade allt på ett kort och plockade ut målvakten. Det gav utdelningen direkt och vid tidpunkten 18:04 kom reduceringen. Närmare än så kom dock inte gästerna och Luleå Hockey vann alltså matchen med 3-2 i full tid.