• Huvudsponsorer

Nytt tvåårskontrakt med backtalangen

1 februari 2013 12:30

Luleå Hockey och den schweiziske landslagsbacken Dean Kukan, 19, har idag kommit överens om ett nytt kontrakt som gäller för de kommande två säsongerna.
- Jag har alltid haft en dröm om att få spela i Elitserien och det är jättekul att jag nu fått chansen att skriva mitt första seniorkontrakt med Luleå Hockey som är en välskött organisation och som ligger i en stad som jag trivs jättebra med.


Och även Luleå Hockeys sportchef är klart nöjd med kontraktsförlängningen av den 19-årige backen.

– Dean Kukan är en kille som fått en bra skolning via vårt J20-lag och i Allsvenskan. Och han har de senaste matcherna verkligen tagit chansen tillsammans med vårt Elitserielag. Dean är bra kille som har otroligt mycket ishockey i sig och som besitter en jättepotential. Därför är vi mycket glada över att han ser Luleå Hockey som den bästa adressen för sin fortsatta hockeyutveckling över de kommande två säsongerna, säger LHF:s sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Dean kom till Luleå Hockeys J20-lag från Zürich inför den förra säsongen och fick även testa på några matcher med a-laget. Han ingick sedan under försäsongen i a-lagstruppen men lånades efter några månader ut till Tingsryd i Allsvenskan för att där få mer istid på hög seniornivå. Vitsorden därifrån har varit goda och efter att Dean i slutet av januari återvänt till Luleå Hockey igen så har han fått mer och mer istid och svarat för flera stabila insatser.

– I början av säsongen var jag ganska nervös när jag spelade men sen dess har det känts bättre och bättre och nu känner jag mig väldigt trygg igen ute på isen, förklarar Dean Kukan.

I den senaste matchen för Luleå Hockey spelade Dean Kukan över 20 minuter, var inne på Luleå Hockeys mål i matchen och registrerades för 3 skott från sin backplats.