Luleå Hockey besegrade Djurgården
Publicerad: 2019-02-28
SHL
Luleå Hockey vann kvällens bortamatch mot Djurgården med 3-1. Hemmalaget kvitterade i den tredje perioden men gästerna kom tillbaka och grejade tre poäng.

Det blev en jämn, intensiv och tuff förstaperiod där det skapades få heta målchanser. Men då norrbottningarna skapade ett två mot ett-läge sju minuter in på matchen var det 0-1. Einar Emanuelsson la en perfekt flippmacka till Isac Lundeström som gjorde sitt första mål för säsongen, 0-1 stod sig sen perioden ut.

Den andra perioden var den första lik, väldigt intensivt spel mellan två hårt jobbande lag. Bra försvarsspel från bägge lagen och två bra målvakter gjorde att mittronden blev mållös.

Gästerna försvarade sin ledning bra i den tredje perioden, men 11:27 in på den lyckades Djurgården ändå kvittera. Dick Axelsson gick köksvägen och la in 1-1. Drygt två minuter före full tid fick hemmalaget ett par jättechanser men då klev Joel Lassinantti fram med en lysande dubbelräddning. Luleå vände sen spelet och Einar Emanuelsson slog in 1-2 på en retur. Johan Harju fastställde sen slutresultatet till 1-3 i öppen kasse då Djurgården plockade ut sin målvakt i jakt på en kvittering.