Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Två nordamerikanska centrar till LHF

21 juli 2016 09:45

I direktsändning av #lhflive presenterade Luleå Hockey idag på morgonen att man kontrakterat två etablerade nordamerikanska centrar inför den kommande säsongen. Det är Kael Mouillierat och Tim Kennedy som skrivit kontrakt med Luleå Hockey för 2016/2017.


Kael Mouillierat, center

Kael Mouillierat är en 29-årig center från Kanada som närmast kommer från Pittsburgh Penguins organisation där han den gångna säsongen gjorde 18 mål och 27 assist på sina 68 grundseriematcher, vilket sedan följdes av 7 poäng på 10 matcher i slutspelet.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Luleå och få spela i SHL som jag bara hört gott om. Innan jag valde Luleå Hockey så gjorde jag min läxa och pratade med tidigare lagkamrater och fick höra att Luleå Hockey har en bra organisation som tar hand om sina spelare och att man har ett stort driv att nå nya framgångar, säger Kael.

– Utifrån att Pittsburgh gick hela vägen till Stanley Cup-finalen har det blivit en kort sommar för mig. Jag har kört på hårt i gymmet och har även varit på is i någon vecka. Jag ser verkligen fram emot att komma över till Luleå om en dryg vecka och få sätta igång på allvar igen, fortsätter Mouillierat.

Tim Kennedy, center

Tim Kennedy är en 30-årig center från USA som närmast kommer från en säsong i KHL med Neftekhimik och Jokerit. Har dessförinnan 162 NHL-matcher på meritlistan med Phoenix, San Jose, Florida och Buffalo där han gjorde 15 mål och 24 assist.

– Att det blev Luleå Hockey för mig nästa säsong beror på att jag pratat mycket med Lars och utifrån dom diskussionerna har jag känt mig trygg med den familjära stämning som finns i organisationen, något som är extra viktigt för mig då vi kommer få vårt tredje barn i slutet på augusti. Dessutom vill föreningen vinna, vilket jag gärna vill vara en del av och bidra till, säger Tim.

– Jag trivdes jättebra i Jokerit förra säsongen och förväntar mig samma upplevelse i Sverige. Den större isytan passade mig och min skridskoåkning riktigt bra och jag fick göra omställningen förra säsongen. Så laget och fansen kan förvänta sig en hårt arbetande spelare som även tar stolthet i att leverera i egen zon även om jag vet att mina största styrkor ligger i offensiven med passningsspelet och skridskoåkningen som främsta attribut, avslutar Kennedy.

Lars ”Osten” Bergström

– Kael Mouillierat är en erfaren och etablerad toppspelare från AHL som vi nu är mycket glada över att han fortsätter sin karriär i Luleå Hockey. Han är en mycket användbar spelare som mest spelat center i sin karriär och som är en bra tekare. Han är en tvåvägsspelare som tar stort ansvar över hela banan och som kommer vara till nytta för Luleå Hockey i både power- och boxplay.

– Vi är otroligt glada att ha landat Tim Kennedy som är en väldigt bra skridskoåkare och en playmaker som är väldigt skicklig och användbar i framför allt powerplay. Han är dessutom en både erfaren och meriterad center som vi känner komma kunna ta en stor roll i Luleå Hockey kommande säsong.