• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Två nordamerikanska centrar till LHF

21 juli 2016 09:45

I direktsändning av #lhflive presenterade Luleå Hockey idag på morgonen att man kontrakterat två etablerade nordamerikanska centrar inför den kommande säsongen. Det är Kael Mouillierat och Tim Kennedy som skrivit kontrakt med Luleå Hockey för 2016/2017.


Kael Mouillierat, center

Kael Mouillierat är en 29-årig center från Kanada som närmast kommer från Pittsburgh Penguins organisation där han den gångna säsongen gjorde 18 mål och 27 assist på sina 68 grundseriematcher, vilket sedan följdes av 7 poäng på 10 matcher i slutspelet.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Luleå och få spela i SHL som jag bara hört gott om. Innan jag valde Luleå Hockey så gjorde jag min läxa och pratade med tidigare lagkamrater och fick höra att Luleå Hockey har en bra organisation som tar hand om sina spelare och att man har ett stort driv att nå nya framgångar, säger Kael.

– Utifrån att Pittsburgh gick hela vägen till Stanley Cup-finalen har det blivit en kort sommar för mig. Jag har kört på hårt i gymmet och har även varit på is i någon vecka. Jag ser verkligen fram emot att komma över till Luleå om en dryg vecka och få sätta igång på allvar igen, fortsätter Mouillierat.

Tim Kennedy, center

Tim Kennedy är en 30-årig center från USA som närmast kommer från en säsong i KHL med Neftekhimik och Jokerit. Har dessförinnan 162 NHL-matcher på meritlistan med Phoenix, San Jose, Florida och Buffalo där han gjorde 15 mål och 24 assist.

– Att det blev Luleå Hockey för mig nästa säsong beror på att jag pratat mycket med Lars och utifrån dom diskussionerna har jag känt mig trygg med den familjära stämning som finns i organisationen, något som är extra viktigt för mig då vi kommer få vårt tredje barn i slutet på augusti. Dessutom vill föreningen vinna, vilket jag gärna vill vara en del av och bidra till, säger Tim.

– Jag trivdes jättebra i Jokerit förra säsongen och förväntar mig samma upplevelse i Sverige. Den större isytan passade mig och min skridskoåkning riktigt bra och jag fick göra omställningen förra säsongen. Så laget och fansen kan förvänta sig en hårt arbetande spelare som även tar stolthet i att leverera i egen zon även om jag vet att mina största styrkor ligger i offensiven med passningsspelet och skridskoåkningen som främsta attribut, avslutar Kennedy.

Lars ”Osten” Bergström

– Kael Mouillierat är en erfaren och etablerad toppspelare från AHL som vi nu är mycket glada över att han fortsätter sin karriär i Luleå Hockey. Han är en mycket användbar spelare som mest spelat center i sin karriär och som är en bra tekare. Han är en tvåvägsspelare som tar stort ansvar över hela banan och som kommer vara till nytta för Luleå Hockey i både power- och boxplay.

– Vi är otroligt glada att ha landat Tim Kennedy som är en väldigt bra skridskoåkare och en playmaker som är väldigt skicklig och användbar i framför allt powerplay. Han är dessutom en både erfaren och meriterad center som vi känner komma kunna ta en stor roll i Luleå Hockey kommande säsong.