Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Strafförlust i derbyt

22 mars 2022 21:39
SHL

Luleå Hockey började bra men lyckades inte hålla nivån matchen ut hemma mot Skellefteå i näst sista omgången. 3-3 i full tid blev slutligen 4-3 till gästerna efter straffläggning.


Luleå Hockey började den första perioden bäst och tog tag i taktpinnen med ett totalt skottövertag på 10-3 efter tjugo spelade minuter. Och man gick också till periodpaus med en 1-0-ledning efter att Juhani Tyrväinen öppnat målskyttet i powerplay, assisterad av Linus Omark, vid tidpunkten 18:45.

I den andra perioden kom Luleå Hockeys spel av sig och man blev aningen passiva vilket gav gästerna initiativet. Skellefteå lyckades dock inte förvalta sitt övertag nämnvärt och istället var det hemmalaget som slog till halvvägs in i matchen och det i numerärt underläge. Jack Connolly kom på vänsterkanten och sköt ett högt skott över målvaktens axel vid det närmsta krysset. Gästerna fick dock till en reducering före andra pausvilan och matchen levde i högsta grad inför den tredje perioden.

Väl där så tog det bara tre minuter innan det var kvitterat men Norrbottningarna återtog ledningen efter 09:27 då Linus Omark förvaltade ett straffslag på bästa sätt. Rent spelmässigt lyckades inte Luleå Hockey hitta den nivå man visade i den första perioden och minuten efter Omarks mål så var det kvitterat igen.

Matchen slutade 3-3 vid full tid och fick till slut avgöras via straffar där gästerna drog det längsta strået. Det innebär att Luleå Hockey och Skellefteå båda två ligger på 94 poäng med en omgång kvar att spela men där västerbottningarna innehar tabellens andra plats tack vare bättre målskillnad. Luleå Hockey har alltså fortfarande chans på att både komma etta och tvåa i serien men det förutsätter att resultaten går rätt väg i både Rögles och Skellefteås kvarstående match. Klart är dock att det blir dessa tre lag som gör upp om de tre första platserna i tabellen.

För Luleå Hockeys del väntar Malmö på hemmaplan i den sista SHL-omgången som spelas på torsdag medan Skellefteå gästar Örebro medan Rögle gästar Timrå.