Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Effektivt Luleå Hockey vann i Timrå

30 oktober 2018 21:56
SHL

Luleå Hockey visade prov på effektivitet då man bortabesegrade Timrå IK under tisdagskvällen. Segern grundlades i den första perioden där norrbottningarna drog ifrån till 0-3 i en match som slutade 3-5.


Luleå Hockeys fina form håller sig och under tisdagskvällen fick man en riktig rivstart borta mot Timrå IK. Den unge backen Jesper Sellgren spräckte målnolla efter nio spelade minuter med sitt första SHL-mål och drygt minuten senare ökade Johan Harju på till 0-2 genom att förvalta en smart passning från kedjekamraten Johan Forsberg. Norrbottningarna fick sedan slagläge då Timrå drog på sig ett matchstraff och powerplay för gästerna i fem minuter vilket Petter Emanuelsson utnyttjade. Kirunasonen fick en öppnande passning av lagets poängkung Jack Connolly och pricksköt in 0-3 vilket stod sig perioden ut.

En ledning med marginal alltså för Luleå Hockey efter tjugo spelade minuter men det i en match som spelmässigt var tämligen jämn. Det var just en sån kväll där norrbottningarna fick utdelning och det dessutom i rätt tid. Den andra perioden var nämligen bara drygt en minut gammal då Timrå satte press och reducerade men några minuter senare, i spel fem mot fyra, så tappade hemmalaget koncentrationen för ett ögonblick och istället kunde Karl Fabricius slå in en målvaktsretur till 1-4 efter ett skott från Jonas Berglund. Målet är norrbottningarnas andra mål i numerärt underläge för säsongen.

Halvvägs in i matchen kom spiken i kistan och det på ett lite märkligt mål. Einar Emanuelsson fick en öppnande diagonalpassning från Robin Kovács och trampade runt sin back. Timrå-försvararen följde dock efter Emanuelsson och när bägge spelarna, kämpandes mot varandra, gled mot målet så studsade pucken via målvakten och sedan lillebror Emanuelsson och in i målet till 1-5.

Hemmalaget reducerade visserligen både i slutet av den andra och den tredje perioden men kom aldrig närmare än så och Luleå Hockey kunde defilera hem segern i en annars jämn match. 3-5 till norrbottningarna alltså och på torsdag är det dags igen. Då möts lagen igen fast den här gången i Coop Norrbotten Arena.