• Huvudsponsorer

Kim Hirschovits till KHL

31 januari 2013 17:55

39 Elitseriematcher, 16 poäng och ett guld i European Trophy blev facit för den finske centern Kim Hirschovits tillsammans med Luleå Hockey innan han nu på övergångarnas sista dag blivit värvad av Dinamo Minsk i KHL.


– I hockeybranschen kan saker och ting ändras väldigt snabbt och nu står jag hastigt inför en ny utmaning med KHL. Jag är tacksam över att ha fått chansen att tillhöra Luleå Hockey och det främsta minnet var att få vara med och vinna European Trophy tillsammans med killarna, berättar Hirschovits.

– Jag vill samtidigt ta det här tillfället i akt och tacka fans, mina lagkamrater, tränare och alla runt laget som har tagit väl hand om mig. Jag gillar Luleå och har lärt mig mycket på dom här månaderna, avslutar Kim.

I och med detta så har Luleå Hockey minskat sin trupp med två spelare under dagen och vad som händer därefter vet nog bara sportchefen.

– Kim Hirschovits har fått en möjlighet att gå till KHL vilket vi sett positivt på utifrån att vi tidigare under säsongen tagit in Mika Pyörälä i laget och därmed anser oss ha både den bredd och kompetens på forwardssidan som vi känner behövs för att lyckas med våra sportsliga ambitioner den här säsongen.