LHF/MSSK svenska mästare!
Publicerad: 2016-03-20

Luleå Hockey/MSSK var bäst igen när det gällde som mest, inför 4179 åskådare vann man den avgörande finalen mot Linköping med 4-1 och säkrade därmed hem guldet till Norrbotten.

Luleå började bäst och redan efter tre minuter fick ett välfyllt Coop Norrbotten Arena Jubla. Mira Jalosuo klev in i offensiv zon, avlossade ett hårt slagskott där pucken träffade axeln på Linköpingmålvakten och sen rullade in över mållinjen som gav Luleå en 1-0 ledning. Tre minuter senare small det igen, Michelle Karvinen fick pucken i sarghörnet och försökte tillsyntet med en omöjlig uppgift att bryta sig in framför mål. Men Karvinen lyckades, rundade sen målvakten och sprätte upp 2-0 till hemmalaget i nättaket. Efter målen ryckte gästerna upp spelet och hade flera chanser att reducera, men då stod Maria Omberg i Luleåkassen för några fina räddningar och såg till att hemmalaget gick till pausvila med en 2-0 ledning.

Bortalaget fick ett tidigt powerplay i den andra perioden där man skapade några bra chanser. Men i slutet av det numerära överläget vann Michelle Karvinen pucken i offensiv zon, kom fri och var så när på att utöka hemmalagets ledning. Henriette Sletbak kom sen till räddning och tryckte in returen som gav Luleå 3-0. Hemmalaget fick sen chansen i powerplay två gånger och var oerhört nära att utöka ledningen ännu mer. Sex minuter från slutet reducerade bortalaget till 3-1 efter ett skott från blålinjen som styrdes in. Två riktigt bra målvakter gjorde att den andra perioden endast slutade 1-1.

Hemmalaget fick en drömstart i den tredje perioden, efter tre minuter snappade Rebecca Stenberg upp ett felpass från en Linköpingspelare och hittade sen Melinda Olsson som satte 4-1. Luleå spelade sen otroligt bra defensivt där Linköping aldrig var nära att komma in i matchen. Istället var det Luleå som skapade flera chanser att utöka ledningen ytterligare.