Nordström och Fuchs inför helgens matcher
Publicerad: 2022-10-21
junior
Både Luleå Hockey J20 och J18 åker I helgen på bortaturné. Viggo Nordström och Sebastian Fuchs om senaste matcherna samt tankar inför helgens matcher.

J20 förlorade två tighta matcher mot Almtuna förr förra helgen (1-2, 2-3 SO) men tog sen revansch mot Brynäs där man vann med 7-2.
– Vi är inte nöjda med matcherna mot Almtuna, dem gör det bra och svårt för oss men vi kom inte ut som vi ville och hade problem att komma till bra lägen. Och när vi väl fick chanser var vi inte effekltiva. Mot Brynäs kom vi ut som vi ville, bortsett från kanske 10 minuter tycker jag det är vi som helt dominerar matchen så vi är nöjda med den insatsen, säger forwarden Viggo Nordström.

Nordström som stått för 10 poäng på 8 matcher säger så här om sin egen insats så här långt in på säsongen.
– Det är alltid kul när poängen trillar in, jag försöker alltid ha roligt och jobba hårt så hoppas det fortsätter. Poängskörden kan man inte alltid påverka då det kan vara mycket stolpe ut eller in, men det hårda jobbet kan man göra varje match.

Laget hade inga matcher förra helgen och har då haft mycket tid på sig att träna.
– Vi har tränat mycket på hur vi tar oss in mot kassen, att vi alltid ska ha spelare som tar sig in mot kassen så skotten vi tar blir mycket farligare.

Nu åker man till Dalarna för att ta sig an Leksand gånger två samt Mora.
– Det är ju ettan och tvåan I tabellen vi möter så vi vet att det kommer bli tre riktigt tuffa matcher så det är en spännande och kul utmaning. Men vi har slagit bägge lagen förr så vi vet vad som krävs.

Vad blir då nyckeln för att laget ska resa hem med många inspelade poäng?
– Just det vi tränat på, att ta oss in framför mål med trafik. Sen är båda lagen skickliga offensivt så viktigt att vi jobbar hårt och rätt I defensiven.

J18 tog förra helgen full pott efter att ha besegrat Sundsvall med 5-3 och Östersund med 3-0.
– Vi gör många bra saker och skapar massor med chanser, är väl bara att vi kanske skulle gjort ännu fler mål som saknas. Men det kommer nog så länge vi fortsätter skapa, och det känns jättebra I laget då vi kommit ihop väldigt bra som grupp, säger tränaren Sebastian Fuchs.

Nu väntar samma lag igen fast då på bortaplan och Fuchs tror på revanschsugna motståndare.
– Vi går in med inställningen att alla lag vill slå Luleå och att vi då måste visa både respekt mot motståndarna och att vi ska visa hur duktiga vi är.

Vad I spelet blir viktigt för att upprepa förra helgens fulpottare?
– Spelet utan puck, att vi gör det vi kommit överens om och sen vara kreativa med puck och utnyttja vår skicklighet.

Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga juniormatcher sänds.

LHF kommunikation Andreas Joanson