Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Skön bortaseger i Skellefteå

30 december 2017 17:40
SHL

Sista matchen för säsongen innebar fjärde raka segern för Luleå Hockey när Skellefteå bortabesegrades med 3-1 efter en stabil insats matchen igenom och en effektivitet i de numerära överlägen som gavs i matchen. Dessutom gjorde junioren Nils Lundkvist sitt första SHL-mål när han satte trean.


Matchen började precis som många andra möten med Skellefteå i högsta tempo. Hemmalaget skapade tryck den första minuten och var nära att få in pucken. Efter det tog Luleå Hockey tag i spelet mer och Jonas Berglund hade första avslutet på mål efter snabba passningar från Emil Larsson och Robin Kovacs. LHF-trycket kom dock av sig när Skellefteå fick numerärt överläge och gjorde 1-0 precis när utvisningen gick ut. Efter drygt halva perioden började det bli lite grinigt på isen, Anton Hedman fick spå en extra tia när han hade en uppgörelse med SAIK-spelare och i bytet efter satte Emil Larsson en tung tackling på Bud Holloway som gjorde en olycklig vändning just före kollisionen. Frustrationen över att det inte blev en tackling var för stor hos Skellefteås Joakim Lindström som halvminuten senare drog på sig ett matchstraff efter tackling i ryggen på Ryan Johnston. Numerära överläget för LHF var dock inte mycket att lägga på minnet och det var hemmaledning med 1-0 efter den första perioden.

Den andra perioden kom att handla mycket om numerära överlägen för Luleå Hockey. Den första utvisningen kom efter drygt fem minuter av mittenperioden när Skellefteå hade för många spelare på isen. Och det var även där som vårt första mål för kvällen föll. Efter bra tryck hamnade pucken till slut hos Johan Harju som kvitterade till 1-1 från nära mål. När sedan SAIK fem minuter senare drog på sig ytterligare ett lagstraff med för många spelare på isen och några sekunder senare även tog en tvåminutare för abuse of official så innebar det spel 5 mot 3 för Luleå Hockey. I den spelformen skall det bli mål och det var precis vad det blev när Emil Larsson förvaltade en retur efter backskott från Sondell till 2-1 för LHF. Resten av perioden fortsatte som övriga matchen i ett skönt tempo och Lassinantti fick göra en kvalificerad räddning när Skellefteå skapade ett friläge.

Bästa chansen i inledningen av den tredje perioden fick Skellefteå där man hittade en spelare som kom fri mot en följsam Lassinantti som fredade det norrbottniska målet. Drygt 8 minuter in i perioden i spel 4 mot 4 visar Kovacs stor kyla vid blålinjen när han drar en motståndare och passar ner till Harju vid högra stolpen. Han vrider runt och får över pucken till vänstra stolpen där Nils Lundkvist dyker upp och gör sitt första SHL-mål fram till 3-1. Med fyra minuter kvar av tredje perioden plockade Skellefteå målvakten i jakten på en kvittering. Olausson brände öppet mål med 2:40 kvar. Resten av perioden blev en lång kamp mot klockan fram till en skön bortaseger i sista matchen 2017.