Luleå Hockey föll i derbyt
Publicerad: 2021-11-02
SHL
Luleå Hockey föll i säsongens första derby mot Skellefteå med 5-2 under tisdagen. Detta efter att man släppt in tre mål i den tredje perioden.

Luleå Hockey gjorde en riktigt bra första period och gjorde goda prestationer i alla spelmoment. Norrbottningarna öppnade också målskyttet i den första perioden genom Daniel Sondell som tog in pucken i offensiv zon och klev fram hela vägen mot mål och till 0-1. Gästerna hade också bud på fler mål i den första perioden där man bland annat hade ett friläge och ett skott i ramverket men dessvärre stannade ledningen vid ett mål.

I den andra perioden öppnade Skellefteå piggt och inom åtta minuter hade hemmalaget både utjämnat och vänt på matchen. Luleå Hockey å sin sida hade svårt att få fart på skridskorna och ägna större delen av perioden till att streta emot men fick till en viktig reducering till 2-2 genom Joonas Rask, knappt två minuter från andra pausvilan.

Den tredje perioden blev sedan inget vidare för Luleå Hockey som släppte in tre mål på tio minuter och tappade med det matchen. 5-3 blev det till Skellefteå och nu får norrbottningarna vända tillbaka för matcher i Coop Norrbotten Arena både torsdag och lördag.