• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan

Luleå Hockey föll i sudden death

7 april 2019 18:17
Slutspel herr

Luleå Hockey stod för en stark upphämtning och tog underläge 1-3 till 3-3 och förlängning hemma mot Frölunda i semifinal #1. Väl där drog gästerna det längsta strået och avgjorde till 3-4.


Det blev en rafflande första semifinalmatch i Coop Norrbotten Arena mellan Luleå Hockey och Frölunda HC där bägge lagen satte högsta fart direkt från nedsläpp. Målchanser kom åt bägge håll men den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden blev sedan händelserik där gästerna först tog ledningen efter 06:42 vid en avvaktande Luleåutvisning men tre minuter senare var det utjämnat. Isac Lundeström tog in pucken på vänsterkanten och drev på djupet, väntade en extra sekund och levererade en riktig smörpassning till backen Nils Lundkvist på bortre stolpen. Två minuter från pausvilan återtog Frölunda ledningen och med fem sekunder kvar av den andra perioden kom en riktig kalldusch. En Frölundaback sköt ett skott som studsade på en Luleåklubba, på en Frölundaspelare och in i målet.

Med 1-3 i underläge var läget såklart prekärt men Luleå Hockey visade prov på ett stort hjärta och forcerade sig fram till en kvittering i den tredje perioden. Den viktiga reduceringen kom genom Daniel Sondell i powerplay blott tre minuter från slutsignal vilket gav hemmalaget massor med energi. Med målvakten utplockad skickade sedan Jesper Sellgren in kvitteringen med klockan på 18:57.

I förlängningen hade sedan Norrbottningarna ett gyllene läge att avgöra matchen då man fick chansen i powerplay efter sju minuter men det utan att förvalta det numerära överläget. Istället kunde gästerna avgöra, tre minuter från pausvilan, i kölvattnet av att själva fått spela med en spelare mer på isen efter en Luleåutvisning. 3-4 till och 1-0 i matcher till Frölunda och nu väntar semifinal #2 nere i Göteborg på tisdag.