• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Luleå Hockey föll i sudden death

7 april 2019 18:17
Slutspel herr

Luleå Hockey stod för en stark upphämtning och tog underläge 1-3 till 3-3 och förlängning hemma mot Frölunda i semifinal #1. Väl där drog gästerna det längsta strået och avgjorde till 3-4.


Det blev en rafflande första semifinalmatch i Coop Norrbotten Arena mellan Luleå Hockey och Frölunda HC där bägge lagen satte högsta fart direkt från nedsläpp. Målchanser kom åt bägge håll men den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden blev sedan händelserik där gästerna först tog ledningen efter 06:42 vid en avvaktande Luleåutvisning men tre minuter senare var det utjämnat. Isac Lundeström tog in pucken på vänsterkanten och drev på djupet, väntade en extra sekund och levererade en riktig smörpassning till backen Nils Lundkvist på bortre stolpen. Två minuter från pausvilan återtog Frölunda ledningen och med fem sekunder kvar av den andra perioden kom en riktig kalldusch. En Frölundaback sköt ett skott som studsade på en Luleåklubba, på en Frölundaspelare och in i målet.

Med 1-3 i underläge var läget såklart prekärt men Luleå Hockey visade prov på ett stort hjärta och forcerade sig fram till en kvittering i den tredje perioden. Den viktiga reduceringen kom genom Daniel Sondell i powerplay blott tre minuter från slutsignal vilket gav hemmalaget massor med energi. Med målvakten utplockad skickade sedan Jesper Sellgren in kvitteringen med klockan på 18:57.

I förlängningen hade sedan Norrbottningarna ett gyllene läge att avgöra matchen då man fick chansen i powerplay efter sju minuter men det utan att förvalta det numerära överläget. Istället kunde gästerna avgöra, tre minuter från pausvilan, i kölvattnet av att själva fått spela med en spelare mer på isen efter en Luleåutvisning. 3-4 till och 1-0 i matcher till Frölunda och nu väntar semifinal #2 nere i Göteborg på tisdag.