Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Luleå Hockey föll i sudden death

7 april 2019 18:17
Slutspel herr

Luleå Hockey stod för en stark upphämtning och tog underläge 1-3 till 3-3 och förlängning hemma mot Frölunda i semifinal #1. Väl där drog gästerna det längsta strået och avgjorde till 3-4.


Det blev en rafflande första semifinalmatch i Coop Norrbotten Arena mellan Luleå Hockey och Frölunda HC där bägge lagen satte högsta fart direkt från nedsläpp. Målchanser kom åt bägge håll men den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden blev sedan händelserik där gästerna först tog ledningen efter 06:42 vid en avvaktande Luleåutvisning men tre minuter senare var det utjämnat. Isac Lundeström tog in pucken på vänsterkanten och drev på djupet, väntade en extra sekund och levererade en riktig smörpassning till backen Nils Lundkvist på bortre stolpen. Två minuter från pausvilan återtog Frölunda ledningen och med fem sekunder kvar av den andra perioden kom en riktig kalldusch. En Frölundaback sköt ett skott som studsade på en Luleåklubba, på en Frölundaspelare och in i målet.

Med 1-3 i underläge var läget såklart prekärt men Luleå Hockey visade prov på ett stort hjärta och forcerade sig fram till en kvittering i den tredje perioden. Den viktiga reduceringen kom genom Daniel Sondell i powerplay blott tre minuter från slutsignal vilket gav hemmalaget massor med energi. Med målvakten utplockad skickade sedan Jesper Sellgren in kvitteringen med klockan på 18:57.

I förlängningen hade sedan Norrbottningarna ett gyllene läge att avgöra matchen då man fick chansen i powerplay efter sju minuter men det utan att förvalta det numerära överläget. Istället kunde gästerna avgöra, tre minuter från pausvilan, i kölvattnet av att själva fått spela med en spelare mer på isen efter en Luleåutvisning. 3-4 till och 1-0 i matcher till Frölunda och nu väntar semifinal #2 nere i Göteborg på tisdag.