• Huvudsponsorer

Söndag Sön 19 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Offensivare Luleå Hockey. Det är SANT.

15 augusti 2019 12:05
SANT

Luleå Hockey har deltidsanställt två starka kvinnliga förebilder som ambassadörer för SANT-projektet, föreningens arbete med socialt ansvar och för att verka för lika villkor mellan killar och tjejer.


Det innebär att Johanna Fällman och Emma Nordin kommer jobba aktivt för att påverka attityder och beteenden och därigenom bidra till ett ännu attraktivare län.

Luleå Hockey är helt beroende av att verka i ett modernt, attraktivt, inkluderande och jämställt län med tillväxt. Föreningen har därför ambitioner att på olika sätt bidra till att skapa ett ännu attraktivare samhälle.

Föreningens arbete med socialt engagemang i länet sker via konceptet SANT - Socialt Ansvar i Norr Tillsammans - ett koncept som lanserades hösten 2017 utifrån föreningens ambitioner att

• Ta ett större socialt ansvar i samhället
• Verka för lika villkor mellan killar och tjejer
• Verka för respekt mellan killar och tjejer och ”Schysst kompis”

Målsättningen med arbetet är huvudsakligen att positivt påverka attityder kring jämställdhet i länet samt uppmuntra respektfull gemenskap mellan killar och tjejer.

För att ytterligare tillföra resurser till detta arbete så har föreningen deltidsanställt två starka förebilder i Johanna Fällman och Emma Nordin. Som i huvudsak kommer verka som utbildare och förebilder gentemot länets skolor och hockeylag.

Stefan Enbom, VD för Luleå Hockey
– Föreningen vill verkligen vara med och bidra till att tjejer får chansen i ett attraktivt Norrbotten och därigenom även bidra till ett modernt och inkluderande samhälle. Det känns därför fantastiskt bra att vi kan växla upp tempot i detta arbete med att deltidsanställa Johanna och Emma som är fantastiska förebilder både på och utanför isen och som vi är mycket stolta över att ha i vår förening.

Johanna Fällman och Emma Nordin, SANT-ambassadörer
– Utifrån att idrott skall vara för alla så känns det både roligt och ärofyllt att vi nu får chansen att jobba med dessa viktiga frågor kring lika villkor och respekt mellan killar och tjejer för både Luleå Hockey och Norrbotten. Ett initiativ som känns både viktigt och nödvändigt för att vi ska kunna leva i ett inkluderande samhälle.