Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Hattrick av Pontus Andreasson

31 mars 2022 21:19
SM-SLUTSPEL HERR

Luleå Hockey öppnade kvartsfinalserien mot Örebro med seger på hemmaplan. Offensivt glänste Pontus Andreasson med sitt hattrick och Linus Omark med fyra poäng.


Över tusen dagar, så länge sen var det publiken fick uppleva ett slutspel med SHL-laget, utan restriktioner och det märktes. Coop Norrbotten Arena stod för en fin inramning redan från första nedsläpp och det höll i matchen igenom. Och laget på isen visade sig vara lika taggat som publiken, tog tag i spelet direkt från första nedsläpp och släppte egentligen aldrig taget.

1-0 kom redan efter tre minuter då Pontus Andreasson tryckte in en målvaktsretur på skott från Julius Honka med passningspoäng till Linus Omark. Tio minuter senare slog enheten till i en spelvändning då Omark slog ett uppspel till Juhani Tyrväinen som passade pucken på fri yta till Pontus Andreasson som sköt in sitt andra mål för kvällen.

Halvvägs in i den andra perioden kom så 3-0 då Norrbottningarna stressade fram ett misstag från motståndarförsvaret som slog en blindpassning in framför eget mål, rakt i gapet på Olli Nikupeteri som sköt direkt. Örebro fick visserligen till en reducering till 3-1 ganska omgående efter en fin individuell prestation men kvällen tillhörde Luleå Hockey. Fem minuter från andra periodpaus fullbordade Andreasson sitt hattrick med mål i powerplay efter en högklassig passning från Omark till publikens stora förtjusning.

I den tredje perioden bevaka sedan hemmalaget ledningen effektivt och efter 14 minuter fastställde Linus Omark slutresultatet till 5-1. Framspelad av Sami Lepistö och Pontus Andreasson som alltså skrapade ihop fyra poäng ikväll, precis som kedjekamraten Omark.

Matchserien går nu vidare med kvartsfinal #2 i Örebro på lördag.