Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

LHF/MSSK förstärker inför slutspelet

15 januari 2020 10:01
Nyhet

Innan transferfönstret för SDHL stänger idag har Luleå Hockey/MSSK förstärkt laget med den schweiziska landslagsforwarden Phoebe Staenz för resten av säsongen.


26-åriga Phoebe Staenz är en målfarlig forward med erfarenhet från spel i SDHL och på college. Hon har dessutom spelat flera VM och OS för Schweiz och kommer närmast från Lugano där hon de två senaste säsongerna stått för 50 mål och 53 assist på sina 41 matcher.

Värvningen har möjliggjorts av stöd från Norra Finans. Norra Finans är ett finansbolag som utvecklar och erbjuder tjänster som skapar bättre likviditet – vilket ger deras kunder ökad rörelsefrihet och starkare konkurrensförmåga. Norra Finans är verksamma i Norden och huvudkontoret finns i Haparanda.

Mikael Forsberg, sportchef Luleå Hockey/MSSK

– Phoebe Staenz är en energispelare med målsinne och utifrån att hon vill spela rakt och med mycket fart känner vi att hon kommer att passa in bra i vårt lag inför avslutningen av säsongen. Vi har under en lång tid haft en diskussion med henne, så det känns jättebra att vi nu kunnat hitta en lösning.

– Efter en höst med mycket skadebekymmer känns det bra nu när vi har de flesta av våra spelare tillgängliga för spel igen. Dessutom känns det som vi är på rätt väg med hur vi vill spela vilket gett oss både en trygghet i spelet och en hel del positiva resultat att bygga vidare på inför avslutningen av serien och det kommande SM-slutspelet.

Phoebe Staenz, forward

– Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten att avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey/MSSK och att få spela hockey i Sverige igen.

– Jag valde att skriva på för LHF/MSSK utifrån att jag tror att det här kommer bli en bra erfarenhet för mig och för att jag vill ta del av den hockeykultur som finns där uppe i norr. Dessutom har mina tidigare lagkamrater Anja Stiefel och Dean Kukan bara haft gott att säga om föreningen, så det var ett enkelt val för mig.

– Av mig kan man förvänta sig en spelare med stort hjärta och snabba ben. Jag älskar att spela hockey och jag hoppas det kommer smitta av sig både på och utanför isen. Och vad som gäller för avslutningen av säsongen är glasklart, jag kommer för att vinna och för att hjälpa LHF/MSSK försvara mästartiteln.

Phoebe Staenz kommer att spela i tröja 62 och ansluter till laget efter landslagsuppehållet i februari.