Luleå Hockeys powerplay fällde avgörande
Publicerad: 2019-03-26
Slutspel herr
Luleå Hockey låg till en början illa ute i kvartsfinal #3 hemma mot Växjö Lakers men norrbottningarna tog över matchen, mycket tack vare ett sylvasst powerplay. Tre av fyra mål kom nämligen i spelformen då Luleå Hockey vann med 4-0.

För första gången i matchserien så fick Luleå Hockey en tämligen trög start i inledningen av matchen där Växjövisade upp både bättre fart och frenesi. När klockan började ticka mot periodens sista fjärdedel var den spontana känslan att 0-0 med i paus var ett bra resultat men då fick norrbottningarna chansen i powerplay och som man tog den. Den så vane framspelaren Niklas Olausson fick tag i pucken, väntade in rätt läge mot en för tillfälligt passiv boxplay från gästerna och pricksköt in 1-0. Olaussons tredje slutspelsmål på lika många matcher.

Om 1-0 var en kalldusch för gästerna så kom sedan ett dopp i isvaken 23 sekunder innan paus då Jesper Sellgren snappade upp en lös puck i mittzon för att sedan spela på yta till en framstormande Isac Lundeström som skickade upp pucken i det bortre krysset. Spiken i kistan kom sedan i början av den andra perioden då firma Sellgren / Lundeström slog till igen. Den här gången var det Isac Lundeström som visade prov på spelsinne då centern väntade in Sellgren som smög upp mot bortre stolpen och levererade en perfekt passning till 3-0.

Luleå Hockey höll sedan undan i den tredje perioden och i slutet, när Växjö plockat ut målvakten, kunde Carl Mattsson fastställa slutresultatet till 4-0 efter att Niklas Olausson osjälviskt passat vidare pucken till unge Mattsson, även det målet i powerplay.

I och med den segern har Luleå Hockey kopplat grepp om kvartsfinalserien med 3-0 i matcher.