Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey till final

23 april 2022 18:00
SM-SLUTSPEL HERR

Luleå Hockey vann match #5 hemma mot Frölunda med 4-1 under lördagen och avgjorde således semifinalserien med samma siffror. Med det väntar SM-final 2022 för Vårat Gäng.


Luleå Hockey fick en bra och pigg start på den femte semifinalmatchen och lyckades också ta betalt. Efter åtta minuter vann Jack Connolly en offensiv tekning, Isac Brännström snappade upp pucken och sköt iväg ett skott som smet in via målvakten till 1-0. Så långt såg allt bra ut men slarv i egen zon föranledde Frölundas kvittering fem minuter senare men målet till trots så lyckades Norrbottningarna ta tillbaka ledningen tre minuter från pausvilan och det på en riktig delikatess.

Juhani Tyrväinen bröt ett Frölundaanfall genom en offensiv tackling vid gästernas blålinje. Pucken hamnade hos Linus Omark som ställde sig bakom mål och väntade in rätt läge och slog sedan en delikat passning till Pontus Andreasson som skickade in 2-1. Målet är Andreassons åttonde i slutspelet vilket innebär tangerat klubbrekord.

Luleå Hockey fick sedan inte till någon vidare start på den andra perioden och gästerna visade upp en bättre energi men göteborgarna lyckades inte utnyttja sitt momentum. Istället kom hemmalaget sakta in i matchen och i spel fem mot fyra så utökade man ledningen och det på en ny tekningsvinst i offensiv zon. Jonas Berglund vann pucken bakåt till Erik Gustafsson som spelade vidare till Oscar Engsund som nöp till direkt. Pucken hamnade i målgården, på bladet hos nämnde Berglund som bara hade att raka in 3-1.

I den tredje perioden bevakade sedan Luleå Hockey händelserna på ett bra sätt medan Frölunda till synes inte lyckades frambringa tillräckligt med energi för att komma ikapp. I matchens sista minut täckte Jonas Berglund ett skott i egen zon, pucken studsade ut till Linus Omark som skickade pucken i öppen kasse, Frölunda hade plockat ut målvakten, till 4-1. Den poängen innebär att Omark nu har 14 poäng i slutspelet vilket även det är tangerat klubbrekord.

Men viktigast av allt – Luleå Hockey är i SM-final 2022.