Hiirikoski om helgens matcher
Publicerad: 2019-10-27
SDHL
Luleå Hockey/MSSK kammade i helgen hem fem av sex möjliga poäng, och redan imorgon jagar laget nya poäng i bortaturnén där man spelar fyra matcher på fem dagar.

I fredags besegrades AIK med 3-1 där samtliga mål i matchen föll i den andra perioden.

– Vi startade matchen bra, vi jobbade hårt och tog mycket avslut och i den andra perioden fick vi utdelning. Sen stängde vi matchen på ett bra sätt i den tredje perioden, säger backen Jenni Hiirikoski.

Och igår blev det vinst mot SDE med 2-1 efter straffar där man låg illa ute men lyckades kvittera tre minuter före full tid.

– Såklart skönt att vi vann, men vi är inte nöjda med insatsen och att tappa en poäng. Speciellt i andra perioden där vi inte fick till det, men Minatsu Murase spelade bra i kassen och gav oss en chans att vinna.

Lagkaptenen och världens bästa back om SDHL som ju är jämnare än någonsin.

– Det är såklart jätteroligt att ligan har blivit jämnare och att alla lag blir bättre och bättre, det är bra för utvecklingen för alla spelare i ligan.

Imorgon måndag tar man sig an serieledarna HV71 och bortaturnén avslutas sen på tisdag i Göteborg.

– HV71 har ett bra lag och det är alltid roligt att spela toppmatcher, det kommer att bli en tuff batalj som vi ser fram emot. Vi måste spela vårt absoluta bästa för att vi ska kunna ta tre poäng, och det blir viktigt att vi tar mycket avslut mot mål och att vi har bra driv mot kassen.

LHF Kommunikation Andreas Joanson