Målfest när Luleå Hockey vann
Publicerad: 2020-01-16
SHL
Luleå Hockey visade prov på effektivitet borta mot Rögle under torsdagskvällen. Norrbottningarna gjorde mål på var femte skott i en match man vann med 7-4.

Luleå Hockey fick en flygande start på matchen och ägde de första tio minuterna fullständigt. När Rögle till slut fick iväg sitt första skott mot David Rautio, för kvällen i Luleåkassen, så hade gästerna avlossat tolv skott varav två resulterat i mål. Först 0-1 genom Jesper Sellgren i spel fem mot tre och sedan 0-2 genom Joonas Jalvanti, innan Rögle fick in en reducering när hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre.

Den andra perioden blev sedan mycket händelserik. Inom de första fem minuterna hann Juhani Tyrväinen bomba in ett direktskott och sedan gjorde Jonas Berglund mål i boxplay och Luleå Hockey hade dragit ifrån till 1-4. Rögle replikerade med två reduceringar inom loppet av två och en halv minut innan Jesper Sellgren gjorde sitt andra mål för kvällen. När krutröken väl lagt sig och lagen gick till den andra pausvilan så lyste 3-5 på tavlan till gästernas favör.

I den tredje perioden så lyckades sedan Norrbottningarna spela av matchen tämligen kontrollerat. Noel Gunler och Emil Larsson adderade varsitt mål innan hemmalaget satte punkt för matchen med en sista målnotering där slutresultat alltså blev 7-4 till Luleå Hockey.