Luleå Hockey knep tre poäng i Örebro
Publicerad: 2019-01-12
SHL
Det blev en jämn match då Luleå Hockey gästade Örebro Hockey under lördagen. Norrbottningarna drog det längsta strået och vann med 1-2 efter avgörande mål från Daniel Sondell i den tredje perioden.

Det blev en jämn match då Luleå Hockey tog sig an Örebro Hockey på bortaplan under lördagen där spelet gick i vågor. Hemmalaget öppnade den första perioden genom att trycka tillbaka gästerna men det var Norrbottningarna som ändå öppnade målskyttet i matchen. Einar Emanuelsson snodde åt sig pucken i det vänstra hörnet i anfallszon, spelade fram till Emil Larsson som på äkta L-G Pettersson-manér vände om och sköt pucken i bortre krysset. Tid för målet 13:13.

Den andra perioden var fortsatt jämn där lagen turades om att vara spelförande. Hemmalaget fick till en kvittering efter fem minuter i spel fem mot fyra och 1-1 stod sig fram till den andra pausvilan. Avgörandet kom så i den tredje perioden då backen Daniel Sondell sköt in 1-2 genom trafiken efter att Luleå Hockey vunnit en tekning i offensiv zon. Strax efter målet fick Örebro på nytt chansen i spel fem mot fyra och hemmalaget hade två skott i stolpen vilket såklart var oturligt. Gästerna var å sin sida några minuter senare nära att punktera matchen då Jack Connolly, fint framspelad av Johan Harju, avslutade med ett skott som tog i insidan av stolpen men 1-2 stod sig och det tiden ut faktiskt.