• Huvudsponsorer

Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Luleå Hockey vann inför hemmapubliken

22 augusti 2019 21:27
Herr

Luleå Hockey hemmabesegrade Skellefteå AIK i en jämn, fartfylld och underhållande träningsmatch inför 3126 åskådare i Coop Norrbotten Arena. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 där sista målet kom i tom bur i matchens slutminuter.


Luleå Hockey inledde matchen vassast och hade puckinnehavet under de fem första minuterna. Spelet jämnade dock ut sig och 11:31 in i den första perioden kom öppningsmålet, signerat gästerna Skellefteå AIK via powerplay. Detta i en aningen tilltrasslad situation där pucken gick in i målet via Luleåförsvarare. 0-1 var också ställningen lagen tog med sig till första pausvilan.

Knappt tre minuter in i den andra perioden fick Norrbottningarna chansen i spel fem mot fyra och minuten senare var det kvitterat. Detta efter att pucken hamnat i målgården med spelarna från bägge lagen huggandes och knuffandes i sina försök att få tag i trissan. Isac Brännström hann peta till pucken innan Skellefteåmålvakten kunde blockera spelet och 1-1 lyste på måltavlan, assistpoäng till nye finländaren Juhani Tyrväinen. Fem minuter från den andra pausvilan var sedan Filip Hållander ytterst nära att ge hemmalaget ledningen då han hittade den fria ytan framför motståndarmålet men Skellefteås burväktare stod i vägen.

Luleå Hockeys ledningspuck kom istället åtta minuter in i den tredje perioden på en puck som ändrade riktning och ställde Skellefteåmålvakten. Målskytt Oscar Engsund med assist till både Brännström och Tyrväinen vilka alltså båda noterades för två poäng vardera i matchen. I slutet av matchen plockade Skellefteå ut målvakten i hopp om en kvittering men istället kunde Norrbottningarna slå in spiken i kistan till 3-1 dryga minuten från slutet. Detta efter ett mycket företagsamt arbete av Petter Emanuelsson som kämpade till sig pucken bakom motståndarmålet för att sedan servera Filip Hållander som bara hade att tacka och ta emot i slottet med den tomma målburen i sikte.