• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt

Luleå Hockey vann inför hemmapubliken

22 augusti 2019 21:27
Herr

Luleå Hockey hemmabesegrade Skellefteå AIK i en jämn, fartfylld och underhållande träningsmatch inför 3126 åskådare i Coop Norrbotten Arena. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 där sista målet kom i tom bur i matchens slutminuter.


Luleå Hockey inledde matchen vassast och hade puckinnehavet under de fem första minuterna. Spelet jämnade dock ut sig och 11:31 in i den första perioden kom öppningsmålet, signerat gästerna Skellefteå AIK via powerplay. Detta i en aningen tilltrasslad situation där pucken gick in i målet via Luleåförsvarare. 0-1 var också ställningen lagen tog med sig till första pausvilan.

Knappt tre minuter in i den andra perioden fick Norrbottningarna chansen i spel fem mot fyra och minuten senare var det kvitterat. Detta efter att pucken hamnat i målgården med spelarna från bägge lagen huggandes och knuffandes i sina försök att få tag i trissan. Isac Brännström hann peta till pucken innan Skellefteåmålvakten kunde blockera spelet och 1-1 lyste på måltavlan, assistpoäng till nye finländaren Juhani Tyrväinen. Fem minuter från den andra pausvilan var sedan Filip Hållander ytterst nära att ge hemmalaget ledningen då han hittade den fria ytan framför motståndarmålet men Skellefteås burväktare stod i vägen.

Luleå Hockeys ledningspuck kom istället åtta minuter in i den tredje perioden på en puck som ändrade riktning och ställde Skellefteåmålvakten. Målskytt Oscar Engsund med assist till både Brännström och Tyrväinen vilka alltså båda noterades för två poäng vardera i matchen. I slutet av matchen plockade Skellefteå ut målvakten i hopp om en kvittering men istället kunde Norrbottningarna slå in spiken i kistan till 3-1 dryga minuten från slutet. Detta efter ett mycket företagsamt arbete av Petter Emanuelsson som kämpade till sig pucken bakom motståndarmålet för att sedan servera Filip Hållander som bara hade att tacka och ta emot i slottet med den tomma målburen i sikte.