Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Luleå Hockey vann seriefinalen mot FBK

22 februari 2020 17:42
SHL

Luleå Hockey vann eftermiddagens hemmamatch mot Färjestad med 4-1. En stark insats av norrbottningarna där Joel Lassinanttis storspel i mittronden bäddade för tre poäng.


Det blev en jämn och fartfylld förstaperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka. Bägge lagen skapade ett gäng hyfsade målchanser var, men endast ett mål föll under de första 20 minuterna och det var norrbottningarna som gjorde det. Petter Emanuelsson tog ett varv i anfallszonen, åkte till höga slottet och avlossade ett skott där pucken gick igenom trafiken och in i nätmaskorna.

Gästerna öppnade mittronden bäst och fick till långa anfall i hemmalagets zon. Men få riktigt heta målchanser skapades och 08:23 in på perioden kunde istället Luleå utöka sin ledning till 2-0. Einar Emanuelsson fick tag i pucken vid sarghörnet, han hittade sen Isac Brännström framför kassen som distinkt sköt in pucken i nät. Färjestad fick kort därefter ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen då man fick chansen att spela fem mot tre. Men norrbottningarna lyckades reda ut det numerära underläget. Resten av perioden kom sen att handla om en duell mellan Färjestad och Joel Lassinantti då gästerna sköljde över hemmalaget. Men en storspelande Lassinantti vann duellen och det var 2-0 inför tredje perioden.

Väl där var det norrbottningarna som öppnade starkt och fick till långa anfall. Men halvvägs in på perioden var det istället gästerna som nätade. I powerplay fixade Daniel Viksten 2-1 med ett direktskott och det var rejäl nerv i matchen. Men hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och tre minuter före full tid lyckades man också utöka sin ledning. Petter Emanuelsson trampade fart på högerkanten, avlossade ett maskerat skott som letade sig in i mål och det var 3-1. Erik Gustafsson fastställde sen slutresultatet till 4-1 i öppen kasse och Luleå Hockey utökade därmed sin serieledning.