Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey vann seriefinalen mot FBK

22 februari 2020 17:42
SHL

Luleå Hockey vann eftermiddagens hemmamatch mot Färjestad med 4-1. En stark insats av norrbottningarna där Joel Lassinanttis storspel i mittronden bäddade för tre poäng.


Det blev en jämn och fartfylld förstaperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka. Bägge lagen skapade ett gäng hyfsade målchanser var, men endast ett mål föll under de första 20 minuterna och det var norrbottningarna som gjorde det. Petter Emanuelsson tog ett varv i anfallszonen, åkte till höga slottet och avlossade ett skott där pucken gick igenom trafiken och in i nätmaskorna.

Gästerna öppnade mittronden bäst och fick till långa anfall i hemmalagets zon. Men få riktigt heta målchanser skapades och 08:23 in på perioden kunde istället Luleå utöka sin ledning till 2-0. Einar Emanuelsson fick tag i pucken vid sarghörnet, han hittade sen Isac Brännström framför kassen som distinkt sköt in pucken i nät. Färjestad fick kort därefter ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen då man fick chansen att spela fem mot tre. Men norrbottningarna lyckades reda ut det numerära underläget. Resten av perioden kom sen att handla om en duell mellan Färjestad och Joel Lassinantti då gästerna sköljde över hemmalaget. Men en storspelande Lassinantti vann duellen och det var 2-0 inför tredje perioden.

Väl där var det norrbottningarna som öppnade starkt och fick till långa anfall. Men halvvägs in på perioden var det istället gästerna som nätade. I powerplay fixade Daniel Viksten 2-1 med ett direktskott och det var rejäl nerv i matchen. Men hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och tre minuter före full tid lyckades man också utöka sin ledning. Petter Emanuelsson trampade fart på högerkanten, avlossade ett maskerat skott som letade sig in i mål och det var 3-1. Erik Gustafsson fastställde sen slutresultatet till 4-1 i öppen kasse och Luleå Hockey utökade därmed sin serieledning.