Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Luleå Hockey vann seriefinalen mot FBK

22 februari 2020 17:42
SHL

Luleå Hockey vann eftermiddagens hemmamatch mot Färjestad med 4-1. En stark insats av norrbottningarna där Joel Lassinanttis storspel i mittronden bäddade för tre poäng.


Det blev en jämn och fartfylld förstaperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka. Bägge lagen skapade ett gäng hyfsade målchanser var, men endast ett mål föll under de första 20 minuterna och det var norrbottningarna som gjorde det. Petter Emanuelsson tog ett varv i anfallszonen, åkte till höga slottet och avlossade ett skott där pucken gick igenom trafiken och in i nätmaskorna.

Gästerna öppnade mittronden bäst och fick till långa anfall i hemmalagets zon. Men få riktigt heta målchanser skapades och 08:23 in på perioden kunde istället Luleå utöka sin ledning till 2-0. Einar Emanuelsson fick tag i pucken vid sarghörnet, han hittade sen Isac Brännström framför kassen som distinkt sköt in pucken i nät. Färjestad fick kort därefter ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen då man fick chansen att spela fem mot tre. Men norrbottningarna lyckades reda ut det numerära underläget. Resten av perioden kom sen att handla om en duell mellan Färjestad och Joel Lassinantti då gästerna sköljde över hemmalaget. Men en storspelande Lassinantti vann duellen och det var 2-0 inför tredje perioden.

Väl där var det norrbottningarna som öppnade starkt och fick till långa anfall. Men halvvägs in på perioden var det istället gästerna som nätade. I powerplay fixade Daniel Viksten 2-1 med ett direktskott och det var rejäl nerv i matchen. Men hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och tre minuter före full tid lyckades man också utöka sin ledning. Petter Emanuelsson trampade fart på högerkanten, avlossade ett maskerat skott som letade sig in i mål och det var 3-1. Erik Gustafsson fastställde sen slutresultatet till 4-1 i öppen kasse och Luleå Hockey utökade därmed sin serieledning.