Olycklig start bäddade för förlust
Publicerad: 2014-10-16

Luleå Hockey hade ett kraftigt spelövertag, vann skotten med 39-19 men en olycklig matchinledning grusade segerplanerna då man föll 4-3 hemma mot Djurgården Hockey.

Det blev en underlig match då Luleå Hockey tog emot Djurgården Hockey i SHL: s elfte omgång. Hemmalaget gjorde egentligen det mesta rätt då man spelade fysiskt, hade ett ganska stort spelövertag och pressade tillbaka Djurgården. Ändå förlorade man med 4-3 och det var under den första tredjedelen som man gick på minan.

Första kallduschen kom redan i den fjärde matchminuten då gästerna stack emellan och gjorde 1-0 men redan 23 sekunder senare lyfte Lucas Wallmark in kvitteringen bakom Mikael Tellqvist i Djurgårdskassen. Den andra kallduschen kom i slutet av den första perioden då Djurgården drog ifrån till 3-1 genom två mål i powerplay. Den tredje kallduschen kom direkt i början av den andra perioden då en puck från hörnet letade sig in bakom Joel Lassinantti som byttes in till den andra perioden. Den fjärde kallduschen kom halvvägs in i matchen då Johan Forsberg drog på sig matchstraff för armbågstackling och Djurgården fick chansen att spela powerplay i fem minuter.

Tvärtemot det väntade så vände pendeln över till Luleå Hockeys del i det skeendet. Norrbottningarna klarade först av utvisningen och resten av matchen blev en jakt på kvitteringen. 2-4 kom i grevens tid då Cam Abbott tryckte in pucken bara tiondelar från periodpausen.

Den tredje perioden blev en enda lång kanonad mot Djurgårdsmålet och Luleå Hockey vann skotten med 15-1. 13:29 hade Jonathan Granström en puck inne målet som dock dömdes bort för offside i målgården. Granström revanscherade sig fyra minuter senare då han tryckte in 3-4 i spel sex mot fem. Närmare än så kom dock inte Luleå Hockey som trots ett frejdigt spel kammade noll.